Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimarts, 31 de gener del 2017

Begur i Pals conviden la Diputació a la trobada internacional de Cittaslow que organitzen aquest març


Font: Ajuntament de Begur - Dimarts, 31/01/17
 
El president i la secretària de la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida Cittaslow -ciutats lentes- de l’Estat espanyol, Joan Loureiro i Sílvia Monar, que són, respectivament, els alcaldes de Begur i Pals, han convidat avui al president de la Diputació de Girona, Pere Vila, a l’assemblea del Comitè Internacional de Coordinació d’aquest organisme que es farà als dos municipis empordanesos, fundadors de l’entitat estatal, els dies 24 i 25 de març vinent.
A part de l’assemblea de la junta de govern de Cittaslow, la trobada internacional també servirà per tirar endavant una fira cittaslow amb la participació dels vuit municipis que integren actualment l’entitat estatal. A part de Begur i Pals, en formen part Mungia, Lekeitio, Rubielos de Mora, Begues, Morella i Balmaseda.
Loureiro ha recordat a Vila que hi ha més de vint municipis interessats a entrar a l’entitat estatal, entre els quals n’hi ha alguns de gironins. La trobada d’avui també ha comptat amb la presència del gestor tècnic de l’entitat, Albert Costa.
 
Pere Vila amb Joan Loureiro, Sílvia Monar i Albert Costa a la seu de la Diputació, aquest matí. (Foto: Diari de Girona)
 
 
La celebració del Comitè Internacional de Coordinació a Begur i Pals es va decidir durant la reunió de Coordinació de la xarxa estatal que es va fer divendres 2 de desembre a Saragossa arran de la proposta que va presentar el seu president i alcalde de Begur, Joan Loureiro, d’acord amb la petició feta per la Xarxa Internacional durant l’assemblea d’aquest any, que es va fer a Corea del Sud. La Xarxa de Municipis ha acceptat d’aquesta manera la invitació feta per part de la Xarxa Internacional d’organitzar el proper Comitè Internacional de Coordinació de Cittaslow agraint la confiança a l’organització internacional amb la xarxa estatal. Amb l’organització d’aquest esdeveniment, el comitè estatal està convençut que permetrà poder mostrar la cultura, el patrimoni, la gastronomia, les tradicions i els productes dels municipis que actualment configuren la xarxa.
 
Per poder facilitar l’intercanvi de bones pràctiques i experiències a nivell internacional, la xarxa va decidir que cadascun dels municipis integrants treballarà en consonància a les seves qualitats en àmbits com el turisme, l’agricultura, l’educació, la creativitat, la planificació urbanística i patrimonial, el mercat i els productes locals i el web i les noves tecnologies.