Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 30 de desembre de 2016

NAUFRAGI INTENCIONAT D'UNA BARCA A BEGUR

La hipòtesi més sòlida és que les restes trobades que van fer activar un gran desplegament d'equips d'emergència procedeixen d'un desballestament il·legal al mar

 
Font: El Punt Avui (Edició Digital) - Divendres, 30/12/16 - Tura Soler
 
Les restes d'una barca que s'enfonsava davant de la costa de Begur que van ser trobades dimecres –casualment dia dels Sants Innocents– i que van mobilitzar un gran desplegament d'equips de rescat no provenien d'un naufragi accidental, segons la conclusió a la qual han arribat els especialistes, que ahir ja van donar per acabada la recerca. La hipòtesi més probable, avalada per un testimoni, és que algú es va voler desfer d'una embarcació vella enfonsant-la al mar per estalviar-se el preu del desballestament, que en aquests casos pot costar entre 600 i 1.200 euros.
 
Mossos i Guàrdia Civil inspeccionen les restes recuperades. (Foto: ACN)
 
 
L'alerta la van donar dimecres cap a les cinc de la tarda uns obrers que des del port de Fornells van veure les restes d'una barca que s'enfonsava. Ells després van avisar un pescador que es va acostar fins al lloc del naufragi i va recuperar uns trossos de fusta i un seient de barca, en un punt on també hi havia una taca de combustible. El pescador va marcar les coordenades del punt, a uns 200 metres de la costa, que van servir ahir als GEAS de la Guàrdia Civil per fer immersions per intentar trobar víctimes o la resta del vaixell. Els Mossos i els Bombers també hi van enviar els seus bussejadors i no es va trobar res. Tampoc van tenir resultats els rastrejos dels vaixells i l'helicòpter de Salvament Marítim.
 
La policia de Begur i dels Mossos van trobar un testimoni que assegurava que havia vist un barquer amb dues barques al migdia per la zona del cap de Begur, i se sospita que aquest barquer no identificat es va desfer de la barca vella per eliminar-la al mar.
 
Pel combustible trobat, gasolina, i les restes del vaixell recuperades, tot indica que es tracta d'una barca recreativa d'uns 5 metres d'eslora.
 
Les restes de la barca enfonsada recuperades. (Foto: Joan Sabater)
 
 
Pleguen de buscar
Amb aquesta teoria com a principal hipòtesi i en no trobar cap denúncia de desaparició, els equips de rescat van decidir ahir no destinar més esforços ni despeses per trobar la resta del vaixell i l'autor de l'enfonsament, que, en cas de ser localitzat, podria ser sancionat administrativament pel desballestament il·legal del vaixell.