Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 30 de desembre del 2016

L'HOME DELS NASSOS ARRIBA A BEGUR

L’Home dels Nassos, que té tants nassos com dies té l’any, passejarà demà per Begur

Font: Ajuntament de Begur - Dilluns, 30/01/17
 
 
 
L’Home dels Nassos, un personatge mitològic català que té tants nassos com dies té l’any, passejarà demà dissabte, 31 de desembre, com és tradició al calendari català, pel centre del nucli urbà de Begur. L’aparició del personatge tindrà lloc entre les 11 del matí i la 1 de la tarda per anar saludant i donant caramels als més petits, com també a tots els presents. L’aparició del personatge a Begur, que s’afegeix als pocs municipis gironins que ho celebren, és una iniciativa de l’àrea de Festes Populars de l’Ajuntament. “Apostem per fer coses noves i atractives per al públic familiar, mirant d’arrelar-ho amb les nostres tradicions catalanes”, ha recordat el regidor de l’àrea, Marià Renart.
 
Abans, la tradició de l’Home dels Nassos era més un joc per a la mainada, a la qual se li deia que el dia 31 de desembre apareixia un home que tenia tants nassos com dies té l’any. Al final, es donaven compte que no en tenia 365, sinó 1, com  ells mateixos, ja que eren els dies que li quedava a l’any per acabar. A partir dels anys 60, diverses poblacions catalanes van decidir reconvertir el personatge mitològic en una figura real. Entre els municipis que tenen l’Home dels Nassos destaca Torroella de Montgrí, que ha convertit l’arribada del personatge mitològic en tota una festa.
 
La novetat de l’Home dels Nassos de demà s’afegeix a una altra novetat que ha tirat endavant l’associació Begur Aigües Obertes. Aquesta entitat ha organitzat per demà a les 12 del migdia la travessa Sant Silvestre Swin-Últim bany de l’any a la platja de sa Riera de Begur. La travessa consistirà en nedar des de la cala Port d’es Pi fins a la cala del Rei, creuant tota la badia de sa Riera, amb un recorregut d’uns 200 metres. Acabada la prova, els participants, que s’han d’inscriure, seran compensats a una xocolatada.
L'Home dels Nassos. (Foto: Ajuntament de Begur)