Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 2 de desembre del 2016

MILLORES EN ELS CAMINS DE RONDA

Milloren el camí de ronda de la platja Fonda a Fornells, a Begur

 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 02/12/16
 
L’àrea d’Obres de l’Ajuntament de Begur està rehabilitant el camí de ronda que va de la platja Fonda al port de Fornells. L’actuació es concreta en la millora de les escales d’accés al camí de ronda, que es troben al primer tram del camí, i assentar el sòl del tram de davant els apartaments Es Cau, que ara és de terra, per posar-hi una base de formigó. Seguidament es repassarà la resta del camí, especialment amb la millora del túnel d'accés a aquest tram per la banda de Fornells.
 
Escales d'accés al camí de ronda de Platja Fonda.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
També hi ha previst, segons ha afirmat Francesc Pilsà, regidor de Platges i Brigada i Manteniment, continuar les obres de millora al tram que va de Fornells fins a la platja d’Aiguablava. I, seguidament, les millores es faran al tram de sa Riera cap a ses Negres. Una acció que completarà tota la millora d’aquests vials costaners. Aquest estiu, l’Ajuntament ja va actuar en el tram del camí de ronda que dóna a l’Illa Roja, arran de la detecció de diversos despreniments de roca dels talussos.
 
Túnel d'accés al camí de ronda des de Fornells.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
Quatre trams
Degut a la seva costa, abrupta i plegada de penya-segats, el camí de ronda begurenc no té continuïtat al llarg dels seus 20 quilòmetres de costa, sinó que es troba seccionat en quatre trams diferents. De nord a sud, el primer camí de ronda comença a la platja del Racó, passa per la cala d’Illa Roja, i acaba a Sa Riera. El segon surt de Sa Riera en direcció est i recorre uns 500 metres de litoral oferint una panoràmica espectacular dels penya-segats i la costa abrupta. El següent camí de ronda connecta les dues platges situades a l’est del poble, les amagades cales d’Aiguafreda i Sa Tuna; i el darrer tram, el més llarg, compren les cales i platges de la zona de Fornells, al sud del municipi: Platja Fonda, les petites cales de Fornells, i la platja d’Aiguablava.