Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 4 de novembre del 2016

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS A BEGUR

Begur impulsa els seus primers pressupostos participatius amb una partida de 100.000 euros
 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 04/11/16
 
Sessió Plenària de l'Ajuntament de Begur.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
L’equip de govern de l’Ajuntament de Begur ha decidit, de cares al 2017, impulsar els primers pressupostos participatius del municipi. Per això, reserva una partida de 100.000 euros del pressupost d’inversions municipal de l’any vinent, que es preveu aprovar el proper dimarts, perquè els ciutadans decideixen el seu destí, dins d’un procés participatiu.
 
“Crec que és una molt bona oportunitat per planificar de forma més eficient la despesa municipal i decidir conjuntament amb els veïns com volem que sigui Begur”, ha manifestat l’alcalde, Joan Loureiro, que va recordar  que l’any passat ja van fer crear un procés participatiu sobre diversos projectes del municipi i que ja es van fer algunes actuacions, com la col·locació d’arbrat a la plaça Lluís Esteva i Cruañas.
 
El procés participatiu s’iniciarà, dins un termini de temps, amb la presentació, per part dels begurencs, de projectes o idees sobre possibles actuacions. Les propostes veïnals es podran fer tant pel registre d’entrada de l’Ajuntament com per Internet. Un cop acabat el termini, els tècnics municipals faran les corresponents valoracions, especialment per avaluar la seva viabilitat, com també vetllant pel bé comú de la ciutadania. A partir d’aquí, sortiran una sèrie de projectes a tirar endavant amb la partida de participació ciutadana. I els veïns, sobre aquesta sèrie de propostes, hauran de votar per escollir els que consideri que són millor per Begur i, per tant, que s’executin. Els projectes més votats s’inclouran en l’expedient de la partida de 100.000 euros del pressupost municipal del 2017 per a la seva execució. La participació restarà oberta als veïns del municipi majors de 16 anys.
 
L’Ajuntament impulsa els pressupostos participatius per tal que els ciutadans puguin proposar, debatre i decidir el destí de 100.000 euros. “I no descartem que s’incrementi en propers exercicis”, ha manifestat l’alcalde. Un impuls que es marca com objectiu implicar la ciutadania en la presa de decisions responsables sobre el destí d’una part dels recursos públics, a través d’un sistema reglat de participació.
 
D’aquesta manera, el govern begurenc es marca tres fites: fomentar la participació a través d’un procés inclusiu que arribi a tota la ciutadania; conèixer les necessitats de la població i afavorir el debat col·lectiu per prioritzar-les, i planificar la despesa municipal el màxim d’ajustada a les prioritats ciutadanes