Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dissabte, 29 d’octubre del 2016

TRET DE SORTIDA DE LA VI FIRA DE LA CASTANYERA

Una mostra de 100 bolets diferents inaugura la VI Fira de la Castanyera de Begur

 
Font: Ajuntament de Begur - Dissabte, 29/10/16
 
L'exposició de bolets, durant la inauguració, ahir divendres.
(Foto: Ajuntament de Begur)
Una exposició de bolets, amb un total de 100 espècies diferents, va ser el tret de sortida divendres de la VI edició de la Fira de la Castanyera de Begur. La fira, que organitza l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme i durarà fins dimarts, ofereix una gran diversitat d’activitats adreçades al públic familiar, amb novetats importants, com una conferència sobre els bolets dolents, una escola de màgia, contes amb la castanyera, concurs de disfresses infantils, el túnel del terror o la pròpia mostra de bolets. Durant el cap de setmana, la plaça Lluís Esteva i Cruañas es convertirà en un parc infantil, amb inflables, carrusel de barrils, concurs de disfresses, explicar contes, etc.
 
La mostra de bolets, que es troba ubicada a la sala d’exposicions de les Escoles Velles, es pot visitar avui dissabte (de 16 a 20 hores) i diumenge i dilluns (d’11 a 13 hores). L’exposició, amb bolets de les comarques gironines, ha anat a càrrec de l’Associació Micològica Joaquim Codina de Girona, que és qui també farà la conferència d’aquesta tarda a la sala de plens.
 
La Fira de la Castanyera a Ses Falugues, ahir divendres.
(Foto: Ajuntament de Begur)
La llar d’infants municipal Ses Falugues també va celebrar ahir divendres la festa de la castanyera amb diverses activitats, com una representació teatral o una cuita de castanyes, i un esmorzar familiar. La festa també va comptar amb la presència del personatge de la fira, en Jordiet, el pageset del bolet.
La fira de Begur es clourà amb la tradicional castanyada popular a la plaça Lluís Esteva i Cruañas, que organitza l’AMPA de l’escola Doctor Arruga. El preu de la paperina de castanyes serà d’un euro.
 
La fira continuarà dissabte al poble d’Esclanyà. En concret, a la sala polivalent i començarà a les 10 del matí amb activitats diverses. A les 16 hores arribarà la castanyera i els infants podran gaudir de jocs tradicionals infantils. La festa es clourà amb castanyes, coca i garnatxa per a tothom.