Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dissabte, 29 d’octubre del 2016

ARRENCA L'OBRA DEL TRAM FINAL DE LA RONDA A PALAFRUGELL

Els treballs, amb un pressupost de 670.000 euros, s'enllestiran abans de la primavera de l'any vinent

El tram de la futura ronda que ja s'ha començat a explanar aquesta setmana. (Foto: El Punt Avui)
Font: El Punt Avui (Edició Digital) - Dissabte, 29/10/16
 
Els primers moviments de terres per completar l'anella de ronda de Palafrugell, entre la rotonda de la plaça Miquel Martí i Pol i el polígon industrial, s'han iniciat aquesta setmana amb un termini d'execució d'uns quatre mesos. El pressupost d'adjudicació de l'obra, segons explicava l'alcalde, Juli Fernández, és de 670.000 euros i el termini d'execució, “d'entre tres i quatre mesos”, de manera que les previsions indiquen que el vial es podrà obrir al trànsit abans de la primavera del 2017.
 
Les obres del nou tram, d'uns 500 metres de longitud, s'han iniciat per l'extrem del sector del Pi Verd, un cop estudiada la planimetria del terreny i delimitat el traçat amb estaques. El vial transcorrerà majoritàriament en terrenys del terme municipal de Begur; però, en virtut del conveni entre els dos municipis, l'Ajuntament de Palafrugell es va comprometre a finançar les expropiacions, les obres i assumir el manteniment del tram, que completarà la circumval·lació urbana del nucli palafrugellenc. Les obres de connexió amb la zona industrial es faran de manera paral·lela a l'obertura de la ronda i seran finançades pels propietaris privats de la zona.
 
El vial tindrà una calçada de 7 metres d'amplada, amb un carril per sentit. Pel costat nord hi haurà un passeig per a vianants de dos metres d'amplada, un carril bici d'1,80 metres segregat del trànsit de vehicles i l'enllumenat. El projecte inclou la plantació d'arbrat i de plantes d'espècies adaptades al clima mediterrani.
 
Treva pel pont de Llafranc
També és imminent l'inici dels treballs de reforma del passeig de Llafranc; però, tot i que ja s'ha instal·lat la senyalització prèvia, el govern local ha escoltat la demanda dels hostalers del nucli d'endarrerir l'inici de les obres fins la setmana vinent, per aprofitar el pont de Tots Sants i les previsions meteorològiques favorables. El tall del trànsit, doncs, s'ajornarà fins dimecres.