Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 14 d’octubre del 2016

RESTRICCIONS DE TRÀNSIT A LA CIRCUNVAL·LACIÓ DE BEGUR

Restriccions de trànsit, a partir de dilluns, al vial de Circumval·lació de Begur per les obres del carril bici

Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 14/10/16
 
La circulació de vehicles pel vial de Circumval·lació de Begur quedarà restringida a partir d’aquest dilluns arran de l’inici de les obres de construcció del carril bici, que anirà des del pàrquing del Sot d’en Ferrer fins a la Font de Baix. La restricció afectarà només els vehicles que vagin en sentit cap a sa Tuna, ja que aquest tram de vial estarà ocupat per les obres. D’aquesta manera, per poder anar a sa Riera, sa Tuna o al nucli urbà de Begur, caldrà passar, obligatòriament, per l’avinguda 11 de Setembre. Només es farà una excepció per als camions de gran tonatge, de més de 3,5 tones, per evitar que passin pel mig del nucli, quedant a les demandes de l’obra. Per qualsevol dubte o consulta es poden adreçar a la Policia Local.
 
La restricció del trànsit es mantindrà fins a la finalització de l’obra, que, segons l’adjudicació, és de 22 setmanes. Les obres, que a part del carril bici hi ha la dotació de serveis públics al tram del carrer de Sant Antoni fins a l’aparcament del Sot d’en Ferrer, les executarà l’empresa Rubau Tarrés SAU per 451.145,26 euros. Rubau Tarrés SAU va ser l’empresa de les 13 que es van presentar que va fer l’oferta més econòmica, amb una baixa d’uns 260.000 euros sobre el pressupost inicial.
 
Tram del vial de la Circunval·lació, des de l'aparcament de la Font de Baix, actualment. (Foto: Ajuntament de Begur)
L’alcalde, Joan Loureiro, es mostra satisfet de veure com es tira endavant el primer bicicarril del municipi, amb la conseqüència de la millora de la seguretat dels ciclistes i vianants, una de les prioritats que s’ha marcat el nou govern begurenc en aquest mandat. A més, Loureiro recorda que s’està estudiant la possibilitat de poder-lo allargar des de la Font de Baix fins a les escoles Doctor Arruga i el pavelló, passant pel costat del camp de futbol i la urbanització de les Arenes.
 
El projecte es divideix en dues actuacions diferenciades, però, al mateix temps, complementàries. Per un costat, la part més important, és el carril bici pròpiament dit. El carril donarà la volta a tot el nucli urbà per la carretera de Circumval·lació, entre l’aparcament del Sot d’en Ferrer i el Parc de l’Arbreda. El vial urbà passarà pel costat de les edificacions.
 
Per l’altre costat, la dotació de serveis públics al tram que va del carrer Sant Antoni fins al Sot d’en Ferrer. Aquesta fase preveu la millora de diversos serveis, com baixa tensió i aigua, per la qual cosa l’Ajuntament aplicarà als veïns beneficiats de les millores contribucions especials. Algunes obres previstes inicialment, com són els serveis de sanejament i  enllumenat públic, queden fora de les contribucions especials perquè ja existeixen. De la mateixa manera també queda fora de les contribucions el moviment de terres, ja que entra dins del projecte global de construcció d’un carril bici. D’aquesta manera, l’aportació veïnal final ronda els 70.000 euros.