Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


diumenge, 16 d’octubre del 2016

ELS GUANYADORS DEL XI CONCURS DE FOTOGRAFIA JOSEP CARRERAS DE BEGUR

Toni Fernández i Manel Gómez, guanyadors de l’XI concurs de fotografia “Josep Carreras” de Begur

Font: Ajuntament de Begur - Diumenge, 16/10/16
 
(D'esq a dreta) Inma Sainz de Baranda, Elena Carreras, Maite Martín, Toni Fernández (guanyador del concurs) i Maties Carreras, durant l'acte d'entrega de premis del XI Concurs de Fotografia Josep Carreras. (Foto: Ajuntament de Begur)
 
Toni Fernández i Manel Gómez han estat els guanyadors de l’onzena edició del concurs de fotografia "Josep Carreras" de Begur. Toni Fernández ha guanyat el primer premi, consistent en 300 euros, amb la fotografia "Contemplant Illa Roja". Manel Gómez ha guanyat el premi local, consistent en un sopar per a dues persones, amb la imatge "Serenor".
 
Inma Sainz de Baranda, Elena Carreras, Maite Martín, Manel Gómez (guanyador del premi local), Joan Loureiro i Matíes Carreras. (Foto: Ajuntament de Begur)
El veredicte i lliurament dels premis del concurs, al qual es van presentar 17 obres, es va fer ahir dissabte a la sala d'exposicions del centre cultual Escoles Velles, coincidint amb la inauguració de l'exposició de les fotografies, que es podrà visitar al mateix centre municipal fins al 12 de novembre. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde i de la regidora de Cultura, Joan Loureiro i Maite Martín, respectivament. Les obres guanyadores passen a ser propietat de l’Ajuntament.
 
El jurat del concurs, integrat pels fotògrafs Elena Carreras i Maties Carreras, filla i nét de Josep Carreras, i Inma Sainz de Baranda, també van elegir com a finalistes les fotografies "Calma matinal", de Pere Font, i “Badar-se el capvespre per la mar”, de Joan Ripoll.
 
El concurs porta el nom de Josep Carreras i Riera (1920-2002), que fou el fotògraf de Begur per excel·lència, la memòria gràfica del poble. En un moment en què les mancances i les restriccions polítiques no permetien gaire marge de llibertat, Josep Carreras va saber obrir-se camí i oferir un retrat lúcid i costumista dels últims 50 anys de la nostra història