Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dijous, 20 d’octubre del 2016

DESAPAREGUTS A LA COSTA

- Busquen un matrimoni pel litoral gironí

- Fa set dies que no se'n sap res, d'ells

- Troben el cotxe a Sant Feliu de Guíxols i creuen que van anar a fer el camí de ronda


Font: El Punt Avui (Edició Digital) - Dijous, 20/10/16 - Òscar Pinilla/Tura Soler
 
Sebastian i Claudine Schrader, el matrimoni desaparegut.
(Foto: El Punt Avui)
Els serveis d'emergències, amics, voluntaris i familiars es van bolcar ahir en la recerca d'una parella de Barcelona dels quals fa set dies que no se'n sap res. La cerca se centra al litoral gironí, entre Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro i Sant Antoni de Calonge. Es tracta del matrimoni format per Sebastian i Claudine Schrader, de 37 i 36 anys, ell d'origen alemany i ella de Costa d'Ivori, però tots dos residents a Barcelona. La parella es va agafar la setmana passada unes vacances i va decidir visitar la Costa Brava. És per això que van llogar un cotxe a la capital catalana i van conduir en direcció a la costa gironina. La primera parada que van fer va ser a Cadaqués, on es van estar tres dies. Posteriorment tenien reservat un apartament a través de la web Airbnb a Palamós, on havien de fer nit dijous passat, 13 d'octubre. Però mai van arribar a allotjar-s'hi. Va ser el primer senyal que alguna cosa passava, però ningú se n'havia adonat, a banda del propietari de l'allotjament on havien de fer nit a Palamós.
 
El darrer contacte que van tenir amb la parella va ser el mateix dijous, quan van dir que tenien previst fer una ruta pel camí de ronda per la zona de s'Agaró i Sant Feliu de Guíxols. Des de llavors, cap notícia d'ells. Els mòbils apagats.
 
El segon senyal que alguna cosa havia passat va ser diumenge, quan la parella tenia previst tornar el vehicle que havien llogat a Barcelona per fer la ruta pel litoral gironí.
 
El vehicle llogat per la parella, trobat a Sant Feliu de Guíxols.
(Foto: El Punt Avui)
L'endemà dilluns, Sebastian Schrader havia de tornar a la feina, a l'Institut Forestal Europeu, però no s'hi va presentar. Als seus companys els va estranyar molt, i algun d'ells els va escriure missatges al mòbil i els va trucar. Però ni rastre. Aquella situació els va neguitejar molt. I més encara a l'endemà, quan Schrader tampoc hi va anar ni contestava al telèfon. És quan ja van començar a reaccionar i van presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra.
 
La primera pista la van trobar a Sant Feliu de Guíxols, a l'avinguda Vall d'Aro, on van localitzar el vehicle de lloguer: un Toyota Yaris de color gris. Amb aquesta pista, ahir es va activar el primer gran desplegament de mitjans per terra, mar i aire per intentar localitzar la parella per aquesta zona.
 
Imatge dels Bombers, ahir, durant la recerca.
(Foto: El Punt Avui)
 
Fort Temporal
 
Justament dijous, el dia de la desaparició de la parella, a les comarques gironines, i sobretot al litoral, hi va haver un fort temporal de pluja, vent i molt mala mar. Tot i que Sebastian Schrader és una persona experimentada en escalada i esports de muntanya, no es descarta que tinguessin alguna mena d'accident i acabessin a l'aigua. Per ara es descarta que la seva intenció fos fer la via ferrada de Sant Feliu de Guíxols, ja que d'una banda el cotxe està molt lluny de la zona i de l'altra perquè ja havien informat que farien una excursió pel camí de ronda.