Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


diumenge, 2 d’octubre del 2016

BEGUR CREA UNA BECA DE RECERCA DEL MEDI AMBIENT MARÍTIM ADREÇADA ALS ALUMNES DE BATXILLERAT DE L’EMPORDÀ

- Els organitzadors de la Fira Begur Sotaigua han acordat aquest dissabte crear una beca de recerca del medi ambient marítim.
 
- La beca serà creada de comú acord per l’Associació Sotaigua, l’Associació de Comerç i Turisme de Begur, i l’Ajuntament de Begur.
Font: Ajuntament de Begur - Diumenge, 02/10/16

S'acorda la creació de la beca de recerca. Foto: Ajuntament de Begur

La beca, que rondarà els 3.000 euros, estarà oberta als treballs de recerca que fan els alumnes de batxillerat dels centres educatius de l’Alt i el Baix Empordà.
Estarà oberta als treballs de recerca que ja es fan durant els dos cursos de batxillerat. Comptarà amb un jurat tècnic que els valorarà i marcarà les línies de treball i investigació. Es vol premiar i incentivar l’interès del jovent pels estudis i per la investigació del nostre entorn.
La Fira Sotaigua, que va començar divendres amb activitats adreçades als escolars, s’ha tancat avui amb una neteja marina de la reserva de ses Negres amb 26 submarinistes. Durant la neteja, han trobat la presència d’una alga invasora tropical, la caulerpa racemosa, i també han recollit ampolles de plàstic, llaunes, pilotes de golf, una roda de cotxe, una canya de pescar.... que ara portaran a Juan Manuel Tarajura, que és un mestre d’aixa de Cadaqués, per fer una escultura amb el material recollit.
 
Una mostra de l'alga tropical trobada a Ses Negres, la 'caulerpa racemosa'. Foto: Ajuntament de Begur
 
 
Val a dir que l’alga tropical trobada, la ‘caulerpa racemosa’, és la primera vegada que es detecta a la reserva de ses Negres. Aquesta alga prové d’Austràlia i provoca un greu impacte ecològic sobre les comunitats vegetals autòctones. L’alga es troba a la llista de les 100 espècies invasores més dolentes d’Europa.
 
Alguns dels submarinistes que han treballat avui en la neteja de Ses Negres. Foto: Ajuntament de Begur.