Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dijous, 25 de febrer del 2021

BEGUR I ESCLANYÀ, AMB EL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Durant tot el mes de març s'organitzaran al municipi una desena de propostes lúdiques i reivindicatives adaptades a les restriccions i mesures de seguretat per la Covid-19.


Font: Mirada Local -  25.02.21


El pròxim 8 de març se celebrarà el Dia Internacional de les Dones. Una diada que enguany posa l’accent en com la pandèmia de la Covid-19 ha posat de relleu les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones, i que aposta per a seguir lluitant perquè aquesta crisi no suposi un pas enrere en cap dels avenços socials que s’han assolit els darrers anys.

Un propòsit plenament compartit per l’Ajuntament de Begur, que aquest 2021 se suma de nou al 8M amb l’organització -de la mà del teixit associatiu local- de diferents esdeveniments lúdics i reivindicatius al municipi per a fer extensiu el missatge del Dia Internacional de les Dones a tots els veïns i veïnes.

Gemma Coll, regidora de la Dona, explica que “aquest 8M és una nova oportunitat per a seguir implicant tota la població i les administracions en una lluita pels drets de les dones que és compartida i que en moments de màxima complexitat com els que vivim requereix més que mai de totes les veus, accions i fets possibles”.


Una desena de propostes des de finals de febrer i durant tot el mes de març

Si bé l’epicentre de l’activitat del Dia Internacional de la Dona tindrà lloc el cap de setmana del 6 i 7 de març, des d’aquest mes de febrer els veïns i veïnes ja poden participar activament d’algunes propostes del 8M.

És el cas, per exemple, de l’exposició “Dones”, que ja es pot visitar fins al 15 de març a la Biblioteca. Una mostra a la que també cal sumar-hi la que es durà a terme del 3 al 27 de març a la Sala d’Exposicions de les Escoles Velles: “Mujeres coloridas”, de Martina Van Noort.

Mentrestant, dissabte 6 de febrer s’organitzarà la xerrada-taller “El poder de la menstruació”, a càrrec de la psicòloga i psicomotricista relacional Montse Romero. L’activitat es farà de les 11 a les 12.30 h al camí de la Font Gran d’Esclanyà; i en cas de pluja es traslladarà al Pavelló Polivalent d’Esclanyà.

Aquell mateix dia, els veïns i veïnes estan convidats a prendre part, de 18.30 a 20 h, de la conferència “Dones compositores al llarg de la història”. La trobada anirà a càrrec de Rafael Esteve, creador de l’Aula Oberta de l’Escola de Música de Girona i professor del Conservatori Superior del Liceu. I posteriorment, també al Casino Cultural, tindrà lloc el concert “Heroïnes” de Neus Mar.

I l’endemà, diumenge 7 de març, serà el torn a les 11 h per una classe de ioga per a la dona a càrrec de la Sua de Ca la Baba a la platja d’Aiguablava.

Finalment, dilluns 8 de març, Dia Internacional de la Dona, es publicarà a les xarxes socials de l’Ajuntament de Begur la lectura del manifest del 8M a càrrec de l’equip de govern.

El programa d’activitats el complementaran els tallers que es duran a terme del 8 al 13 de març a les escoles Doctor Arruga i Olivar Vell; i la il·luminació de color lila que lluiran el Castell de Begur i la Torre d’Esclanyà del 6 al 8 de març.


No oblidis inscriure’t a les activitats amb aforament limitat

Des de l’Ajuntament es recorda que per a participar en les diferents propostes del 8M caldrà complir en tot moment amb les restriccions i amb les mesures de seguretat vigents per a prevenir el contagi i la propagació de la Covid-19.

A més, enguany se celebraran un total de tres activitats que requereixen d’inscripció prèvia, ja que l’aforament és limitat. Es tracta de la classe de ioga, la conferència “Dones compositores al llarg de la història”, i la xerrada-taller “El poder de la menstruació”. Les reserves s’han de formalitzar a l’Oficina de Turisme de Begur, trucant al telèfon 972 624 520.