Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimarts, 16 de juny del 2020

ELS CONTENIDORS DE ROBA TORNEN A SER OPERATIUS

Ja es troben operatius tots els contenidors de roba i calçat ubicats a les àrees d’emergència i a la deixalleria municipal.

 
Font: Mirada Local/Ajuntament de Begur - (16.06.2020)
 
La recollida del material, que es duu a terme a través de la Fundació Humana, demostra el compromís i solidaritat dels veïns i veïnes.
 
Després del període d’excepcionalitat per la crisi sanitària generada per la pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament de Begur informa que els contenidors de roba, calçat i tèxtil de la llar situats a les àrees d’emergència i la deixalleria municipal ja es troben operatius perquè els begurencs i begurenques puguin col·laborar en aquest projecte solidari. La recollida d’aquest material tèxtil, que es fa a través de contenidors d’aportació voluntària a càrrec de la Fundació Humana, es realitza en els següents punts del municipi:
 
. Àrea d’emergència 5. Sot d’en Ferrer
. Àrea d’emergència 6. Begur-Crtra Regencós (GI-653)
 
El consistori recorda que tant la roba com el calçat s’han de dipositar dins de bosses i queda totalment prohibit deixar-les a terra. En cas d’observar que el contenidor està ple, cal avisar a l’Àrea de Medi Ambient trucant al número de telèfon 872 214 977.
 
 
 
 
Els begurencs van recollir més de nou tones de tèxtil per a fins socials l’any 2019
Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, va recollir l’any 2019 un total de 9.246 kg de tèxtil usat a Begur mitjançant la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que els veïns i veïnes van dipositar als diferents contenidors de color verd de la Fundació. Les més de nou tones recuperades a Begur equivalen a 20.800 peces de roba, la gestió de les quals implica un doble benefici: el primer és ambiental, perquè en redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. Mentrestant, el benefici social de les donacions consisteix en la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat.
 
El tèxtil usat no correspon, en cap cas, a la fracció de rebuig; i que aquest tipus de residus s’han de dipositar exclusivament en els contenidors específics de color verd habilitats per la Fundació Humana. Amb aquest senzill gest es garanteix que el tèxtil usat tingui una segona vida i una funció social i es redueix considerablement la xifra d’impropis -els residus dipositats en la fracció que no els correspon-, que provoquen importants costos ambientals i econòmics per a l’Ajuntament i per a tots els veïns i veïnes. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.