Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dilluns, 18 de maig del 2020

L’AJUNTAMENT RECLAMA A LA GENERALITAT UN CANVI DE DATES DE LA TEMPORADA DE SERVEIS A LES PLATGES DE BEGUR

El consistori demana que la data d’inici dels serveis de temporada coincideixi amb l’establiment de la fase 3 del pla de desconfinament.

 
Font: Mirada Local/Ajuntament de Begur - (18/05/2020)
 
La Junta de Govern Local celebrada dimarts 12 de maig va aprovar sol·licitar formalment a la Direcció General de Polítiques de Muntanya i del Litoral de la Generalitat de Catalunya una modificació de les dates d’inici i de finalització de l’ocupació dels serveis de temporada de domini públic marítimo-terrestre al municipi de Begur per a l’any 2020.
 
El consistori defensa que la taxa per cànon d’ocupació del domini públic marítimo-terrestre s’ha d’adaptar al temps real i efectiu en que es trobaran instal·lats els serveis de temporada a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, l’equip de govern demana que la data d’inici dels serveis de temporada coincideixi amb l’establiment de la fase 3 del pla de desconfinament, i que la data de finalització d’aquesta es fixi pel dia 30 d’agost.
 
Eugeni Pibernat, regidor de Turisme i Platges, recorda que “la Covid-19 ha alterat per complet la temporada turística i de platges al nostre municipi i arreu del territori” i defensa que amb aquesta modificació del calendari d’ocupació dels serveis de temporada l’Ajuntament pretén “alleugerir i mitigar l’impacte econòmic que patiran els professionals del sector, tot adaptant les taxes d’ocupació al temps real i efectiu en el que aquests serveis estaran instal·lats i operatius a les nostres platges”.
 
La sol·licitud formulada per l’Ajuntament de Begur se suma a la petició que el consistori va fer a mitjans del passat mes d’abril a la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, per establir durant l’exercici 2020 una bonificació de la taxa d’ocupació del domini públic terrestre per l’explotació dels serveis de temporada a les platges de tot el territori.