Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimecres, 9 de novembre del 2016

RECOLLIDA PORTA A PORTA A BEGUR, EL FEBRER VINENT

La recollida selectiva porta a porta de Begur es començarà a aplicar el mes de febrer

Font: Ajuntament de Begur - Dimecres, 09/11/16 

 
El nou sistema comportarà l'habilitació de la deixalleria municipal per recepcionar els residus recollits, i es complementarà amb la creació d'àrees d'aportació allà on no es faci la recollida porta a porta.
 
El canvi de model comporta una modificació del contracte de recollida d’escombraries, que va aprovar ahir el ple sense cap vot en contra i que fa que el servei pugi a 1,3 milions d’euros anuals. Val a dir que el servei també assumeix amb el nou model, la neteja viària i la neteja de platges.
 
L’objectiu del nou model, obligat per la Unió Europea, és triple: facilitar i potenciar el reciclatge, millorar la qualitat dels residus recollits i reduir el cost, ja que si seguim portant les escombraries, com fins ara, a l'abocador, el preu es doblaria.

Abans de l’aplicació, es preveuen diverses accions informatives amb els veïns perquè n’estiguin informats, però ja podem avançar alguns punts:
- La recollida domiciliària porta a porta es farà al nucli antic de Begur, a Esclanyà (a excepció de les zones on no pot entrar el camió, com el nucli antic) i a les urbanitzacions Son Rich, Sa Fontansa, Les Arenes, Sa Roda i Residencial Begur.
- Cada dia es farà una recollida d’una fracció concreta: dilluns, rebuig; dimarts, envasos; dimecres, orgànica; dijous, vidre; divendres, orgànica i paper; dissabte, envasos, i diumenge, orgànica.
- El nou sistema comportarà clausurar els contenidors soterrats del carrer de la Creu (Son Rich), el del carrer Carles d’Homs (Sa Fontansa) i del Camí del Mar.
- A la resta del municipi, la recollida es farà a través d’unes grans àrees d’aportació, on la gent podrà dipositar els cinc tipus de fracció, a més d'uns contenidors complementaris per abocar-hi els residus vegetals.
- Els actuals punts de recollida (vora de 240, amb més de 300 contenidors), es reduirà en una cinquantena d’àrees.
- El nou sistema també comportarà habilitar la deixalleria municipal per recepcionar i emmagatzemar els residus recollits.