Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dijous, 30 de juliol del 2020

LES PLATGES DE BEGUR, CERTIFICADES AMB EL "SAFE TOURISM CERTIFIED"

Aquest certificat, avalat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) a Catalunya, dona mostres de la gestió exemplar que es fa al municipi per seguir totes les mesures de seguretat i prevenció per evitar el contagi i la propagació de la Covid-19.

 
Font: Mirada Local/Ajuntament de Begur - (30.07.20)
 
 
 
L’Ajuntament de Begur, conjuntament amb SGS -empresa líder mundial en inspeccions, verificacions i certificacions-, ha impulsat nous protocols de seguretat i benestar per tal de certificar que totes les àrees de les platges d’Illa Roja, El Racó, Sa Riera, Aiguafreda, Sa Tuna, Platja Fonda i Aiguablava disposen d’exigents protocols higienicosanitaris. L’acord, a més, inclou el segell “Safe Tourism Certified”, avalat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) a Catalunya. Els nous protocols, que engloben plans de contingència i operatius, han estat verificats per auditories internes i externes que acrediten el compliment íntegre de les directrius marcades per l’Organització Mundial de la Salut, el Ministeri de Sanitat i l’ICTE.
 
Maite Selva, alcaldessa de Begur, assegura que “la màxima prioritat és que les persones usuàries de les platges, treballadors/es i col·laboradors/es se sentin segurs i estiguin protegits. És un gran esforç adaptar els protocols de seguretat i higiene a aquesta situació, però amb la feina de tot l’equip de govern i el suport i comprensió dels veïns, veïnes i visitants, hem creat un ambient de confiança en el qual poder gaudir de les vacances”.
 
Com a noves mesures, l’Ajuntament ha incorporat un sistema de desinfecció íntegre, en què s’intensifiquen els processos de neteja de totes les zones de les platges; ha impulsat també el nou sistema de control d’usuaris de les platges; ha adaptat la distribució dels espais per garantir la distància social; ha desenvolupat nous sistemes d’estructuració de l’àrea F&B, els quals asseguren la seguretat alimentària; ha incorporat sistemes de protecció i material higiènic i sanitari com gels hidroalcohòlics i EPIS per a empleats/des i clients/es, entre d’altres. Així doncs, en aquesta nova normalitat és important seguir posant l’accent en tot el referent a l’establiment i compliment dels més alts estàndards en matèria de protocols higienicosanitaris.
 
A més, l’Ajuntament de Begur incorpora un extens programa de formació per a tot el seu equip, que instrueix i informa dels processos totals relatius a l’àmbit turístic. “El nou context ens ha portat a crear i integrar una nova figura, l’anomenat Security Manager, clau a l’hora d’assegurar els protocols i extremar les precaucions”, explica Eugeni Pibernat, regidor de Platges. I afegeix que “les institucions elogien i certifiquen el pla dissenyat a Begur, un model que evidencia la bona gestió realitzada en un moment d’excepcionalitat per evitar la propagació de la Covid-19”.
 
Per la seva part, Pere Feliu, regidor de Medi Ambient, destaca “la intensa feina que s’ha realitzat en temps difícils; tots i cadascun de nosaltres, des de l’equip de govern, les àrees de Medi Ambient, Turisme i la brigada, entre molts altres, hem treballat plegats per obtenir aquest certificat únic a les platges de Catalunya”.
 
Cal destacar també la gestió de l’aforament en les platges de Sa Tuna i Aiguablava, basat en la instal·lació de para-sols de bruc a la sorra que assignen a cada unitat de convivència un màxim de quatre persones usuàries. El control es realitza mitjançant el mateix servei de salvament i socorrisme, que ha ampliat enguany la plantilla de personal. A més, es disposa d’un aforament complementari per permetre accedir a la zona de bany sense realitzar cua quan els para-sols estan totalment ocupats. Aquest model ha permès baixar la densitat dels banyistes en aquestes dues platges, les quals presentaven problemes de sobreocupació en els darrers anys, oferint als usuaris una estada segura, tranquil·la i una experiència turística única.
 
Les platges de Begur acumulen certificacions i reconeixements
El municipi va ser distingit pel Departament d’Empresa i Coneixement i de l’Agència Catalana de Turisme amb el segell turístic de “Vila Marinera”, una certificació que identifica Begur com una de les poblacions del litoral català que conserva viva la cultura lligada al mar, i que per les seves característiques naturals, paisatgístiques i el patrimoni cultural que ha conservat ofereix experiències vinculades a la seva descoberta.
 
També el Consell Comarcal del Baix Empordà va reconèixer un any més la vàlua de tots els serveis i recursos vinculats al turisme de Begur, que es consolida com un dels emplaçaments de referència i com una destinació de primer ordre per a totes les persones que visiten la comarca al llarg de l’any. Així, el municipi va obtenir novament el distintiu de qualitat turística SICTED.
 
Per últim, els premis Timó entregats per la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre van distingir la tasca de l’Ajuntament de Begur en favor de la conservació i la promoció de les platges del municipi. D’aquesta manera, les platges d’Aiguablava, Sa Riera i El Racó van rebre la marca “Q” de Qualitat Turística.