Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 7 de desembre del 2018

ENCESA DE LLUMS I INICI DE CAMPANYA NADALENCA

Begur enceta la campanya de Nadal amb l’encesa de llums

 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 7 de desembre de 2018
 
 
 
L’encesa dels llums de l’arbre de Nadal de la plaça de la Vila de Begur va donar el tret de sortida de la campanya nadalenca. L'acte es va celebrar ahir dijous al vespre, a càrrec d’un grup d’infants junt amb l’alcalde, Joan Loureiro. A més de l'arbre, també es van encendre la resta de llums decoratius instal·lats pels carrers de la vila, entre els que destaquen els de la plaça de l'Església.
La festa es va complementar amb l’actuació del discjòquei Nasi i una degustació solidària de coca i cava a favor de La Marató de TV3, enguany dedicada a la investigació contra el càncer.
 
Abans de l’encesa dels llums, els infants van poder gaudir del taller de postals de Nadal amb foto de XIKS o de la II Fira de Playmòbil de l’Associació de Comerç i Turisme a les Escoles Velles. La Fira Playmòbil, que val 2 euros i es pot visitar fins diumenge, compta amb l’exposició de diversos muntatges d’aquestes joguines, amb diversos jocs amb premi i dos tallers infantils
 
A nivell de solidaritat, el programa nadalenc de Begur aplega moltes activitats, organitzades per l’Ajuntament com també per entitats i associacions locals. Així, demà dissabte hi ha el ball country solidari també amb La Marató, entre les 18 i 22 hores, al local polivalent d’Esclanyà. El ball, organitza Country Line’s Rebels, té un preu de 5 euros i, durant la vetllada, es rifaran paneres entre els assistents. A Esclanyà, a més, entre els dies 12 i 14 de desembre, a canvi d’un donatiu que anirà a La Marató, es podran adquirir, a través d’una parada, ornaments i postals de Nadal realitzats pels escolars de l’Olivar Vell.
 
A Begur,  a part del coca i cava, preveu destinar a La Marató les recaptacions de quatre activitats: la de l’enlairament de globus, organitzada per XIKS, que es farà avui, a les 18 hores, a la plaça de l’Església; la de la venda de material nadalenc fet pels alumnes de l’escola Dr Arruga i la llar d’infant Ses Falugues; la de la caminada solidària, que organitza Els Perduts de Begur, i la de la xocolatada del dia del cagatió. Però a més, als dos pobles també es faran altres activitats amb objectius més locals. En concret s’han programat quatre quines que aniran a favor del Casal de la Gent Gran, de la Fundació Oncolliga Girona i de l’AMPA de l’escola l’Olivar Vell (dues).
 
El pessebre vivent teatralitzat, que van visitar l’any passat unes 400 persones i compta novament amb el suport de l’Ajuntament, es farà enguany els dies 22, de 18,30 a 20,30 hores, i 29 de desembre, de 18 a 20 hores. En aquesta segona edició s’han ampliat el nombre de quadres, passant de 6 a 8, a més de noves parades al mercat, que farà que ocupin més espai, arribant a  la plaça de la Vila. Les entrades, amb un preu de cinc euros, es poden adquirir de manera anticipada a l’Oficina de Turisme o el mateix dia a la guingueta.
 
Sense oblidar, com és tradició, les cantades de nadales, el cagatió, el concurs i exposició de pessebres, l’exposició de postals de Nadal dels escolars, la rebuda del carter reial o les cavalcades dels Reis Mags, el dia 5 de gener.