Una trentena de participants a la primera trobada de “Postcrossing” de Begur
Font: Ajuntament de Begur - Dissabte, 20/10/18
Els participants i organitzadors de la trobada, al davant de l'Ajuntament. (Foto: Ajuntament de Begur) |
Una trentena de persones vingudes d’arreu de les comarques catalanes participen avui a la primera trobada de Postcrossing (enviament de postals) de Begur. La trobada consisteix en escriure postals, que han adquirit abans al municipi o aprofitant les dues dissenyades per a l’ocasió, per enviar arreu del món. A més, es pot posar un segell especial de Begur, fet per a l’ocasió a iniciativa de l’àrea municipal de Promoció Econòmica i Turisme amb un tiratge de 200 exemplars, on apareix el logotip de la promoció turística del municipi.
La trobada ha començat a les 10 del matí a l’ajuntament amb la recepció oficial dels participants, a càrrec del primer tinent d’alcalde, Marià Renart, i del regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat, que han tingut una menció especial per als dos organitzadors, Carol Ruiz, resident a Begur, i Michele Bondesan. Els participants a la trobada també han fet una visita guiada pel nucli antic i han conegut la Fundació Mona. Abans del dinar de germanor, que clou la trobada, els participants han introduït totes les postals a la bústia.
Alguns dels participants en la trobada, escrivint i signant postals per enviar des de Begur. (Foto: Ajuntament de Begur) |
Postcrossing, que és una iniciativa del portuguès Paulo Magalhaes d’enviar targetes postals, no té com objectiu el col·leccionisme propi de postals, sinó la compartició de moments i experiències, el coneixement de realitats llunyanes i enviar bons desitjos a tots els racons del món. Actualment, el projecte, que va néixer el 2005, aplega més de 700 mil persones distribuïdes pels cinc continents, que han enviat ja més de 47 milions de postals. A Catalunya n'hi ha quasi 1400 persones. “No descartem que la trobada de Begur sigui anual i que el municipi esdevingui una cita obligada en els seus viatges”, ha explicat Carol Ruiz.
Per fer possible el projecte de Postcrossing, Magalhaes, juntament amb els seus amics, van crear una pàgina web per permet a persones de tot el món enviar i rebre postals com. “El que havia començat com un joc entre amics va esdevenir un fenomen de caire mundial”, recorda Ruiz. Per poder participar-hi, cal inscriure’s prèviament com a membre. La pàgina és https://www.postcrossing.com/. Però, paral·lelament organitzen trobades presencials per compartir el hobby en persona i fer nous amics