Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 3 d’agost del 2018

EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT , A BEGUR

El president Torra s’interessa per la ruta poètica Vinyoli en la seva visita a Begur

 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 03/08/18
 
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat aquesta tarda el municipi de Begur. Torra, que també és escriptor i editor, així com gran coneixedor del món literari i periodístic català, ha fet la ruita poètica de Joan Vinyoli, acompanyat per l'alcalde, Joan Loureiro, i diversos regidors, guiats per l'escriptor local i alhora gran coneixedor de Vinyoli, Miquel Martín.
 
El President de la Generalitat, Quim Torra, junt a l'alcalde de Begur, Joan Loureiro, signant en el Llibre d'Honor.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
Abans de la visita guiada, Torra ha visitat l’Ajuntament begurenc i, seguidament, han pujat a la sala de plens, on el president ha escrit en el Llibre d’Honor. En l’escrit, el president ha recordat les relacions de Begur i Santa Coloma de Farners, el seu poble, amb Vinyoli: “Al poble i als ciutadans de Begur, ciutat que ens agermana amb la meva estimada Santa Coloma de Farners a través de la veu d’un poeta, Joan Vinyoli. He vingut sovint a aquest racó bellíssim de la Costa Brava, i he gaudit de les seves cales, del mar, de la llum de Begur. Cuideu-nos tantes meravelles! Avui, que vivim una cruïlla històrica en el nostre país, amb presos polítics i exiliats, i el nostre dret inalienable a l’autodeterminació criminalitzat, avui més que mai, cridem amb el poeta: “Ara és hora o res”. Visca Vinyoli, Visca Begur, Visca la Costa Brava, Visca Catalunya Lliure!”
 
A continuació, abans d’iniciar la ruta, ha pogut conèixer una mica la Casa de la Vila i l’alcaldia, Loureiro li ha atorgat el regal institucional, amb sorra de les diverses platges de Begur, dos llibres relacionats amb els indians i Begur i la història de Joan Vinyoli en conte. En acabar la ruta, a més, ha pogut conèixer Teresa Juvé, vídua del polític i pedagog Josep Pallach, que viu al poble d’ Esclanyà.