Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dijous, 22 de març de 2018

TORNA LA TRADICIONAL CELEBRACIÓ DE RAMS A BEGUR

Begur torna a fer la benedicció de Rams a l’ermita de Sant Ramon

 
Font: Ajuntament de Begur - Dijous, 22/03/18
 
 
 
La tradició de la benedicció de les palmes de Diumenge de Rams a Begur es torna a fer novament a l’ermita de Sant Ramon. L’acte religiós tindrà lloc davant l’ermita a les 11 del matí i, seguidament, al mateix recinte religiós es farà la missa solemne. Així ho ha decidit el nou rector del municipi, mossèn Josep Taberner, recuperant una tradició que es va deixar de fer durant la presència del seu antecessor. Amb la benedicció, l’ermita tornarà a obrir dos cops a l’any, quan darrerament només ho feia per la diada del patró. En cas de pluja, la benedicció i la missa es faran a l’església parroquial de Sant Pere.
 
Diumenge de Rams és una festivitat litúrgica que inicia el cicle de festes de Setmana Santa. Amb ella els membres de la comunitat cristiana commemoren l'entrada de Jesucrist a Jerusalem amb un acte principal que consisteix en la benedicció dels rams, d'olivera o de llorer, les palmes i els palmons. A les comarques gironines, per aquesta diada, hi ha la tradició de què el padrí i la padrina regalin un tortell al seu fillol o fillola.
 
Mossèn Taberner va arribar a Begur el mes  de setembre passat. El bisbe de Girona, Enric Pardo, a part de Begur, li ha encomanat l’administració de les parròquies d’Esclanyà, Pals i Regencós. Taberner, nascut a Celrà el 1947, ha estat fins ara rector de les parròquies de Sant Pere i de la Sagrada Família de Figueres, a més d’administrador parroquial de Llers i Pont de Molins, del Bon Pastor de Figueres i de Vilatenim. Abans, va fer de mossèn a Malgrat de Mar, Palafrugell, Sant Narcís de Girona, Viladamat i Montiró, Albons, Empúries i Santa Coloma de Farners.