Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


diumenge, 25 de març del 2018

DIUMENGE DE RAMS PLUJÓS

La pluja impedeix recuperar la benedicció de Rams de Begur a l’ermita de Sant Ramon

 
Font: Ajuntament de Begur - Diumenge, 25/03/18
 
Mossèn Taberner, durant la benedicció de les palmes d'avui, a les escalinates de l'església parroquial de Sant Pere.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
La pluja d’aquest matí ha impedit la recuperació de la tradició de la benedicció de les palmes de Diumenge de Rams a Begur a l’ermita de Sant Ramon. L’acte religiós s’ha fet, com ja s’havia avisat en cas de pluja, a les escalinates de l’església parroquial de Sant Pere i, seguidament, dins el recinte religiós, l’ofici solemne.
 
Tot i la pluja, l’acte religiós, amb el mossèn Josep Taberner al capdavant, ha aplegat unes 150 persones, amb molta mainada amb les seves palmes i palmons.
 
Taberner volia recuperar novament la festivitat litúrgica d’avui a l’ermita, que es va deixar de fer amb l’arribada del seu antecessor. Tot i això, el mossèn, que va arribar el setembre passat, confia, davant la impossibilitat de fer-ho avui, poder recuperar la festa religiosa a l’ermita l’any proper.
 
La commemoració del diumenge de Rams dóna inici al cicle de festes de Setmana Santa. Amb aquesta festivitat, els membres de la comunitat cristiana commemoren l'entrada de Jesucrist a Jerusalem. A les comarques gironines, per aquesta diada, hi ha la tradició de què el padrí i la padrina regalin un tortell al seu fillol o fillola.