Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dissabte, 10 de març del 2018

IV PREMI DE NARRATIVA JOSEP PALLACH - GUANYADORS

Els estudiants Jofre Poch i Maria Valenzuela guanyen el IV Premi de Narrativa Curta Josep Pallach de Begur

 
Font: Ajuntament de Begur - Dissabte, 10/03/18
 
D'esquerra a dreta: L'Alcalde de Begur, Joan Loureiro, els dos guanyadors del premi, Jofre Poch i Maria Valenzuela, i la Regidora de Cultura de l'Ajuntament de Begur, Mònica Martínez.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
Jofre Poch, alumne de primer de batxillerat de l’Institut Montilivi de Girona, amb la narració La tapadora, i Maria Valenzuela, alumna de tercer d’ESO de La Salle Figueres, amb la narració Un dia vaig ser feliç, han estat els guanyadors del IV Premi de Narrativa Curta Josep Pallach, convocat per l’Ajuntament de Begur, en el marc dels Premis Josep Pallach d’Educació 2017-2018.
 
Jofre Poch ha estat proclamat guanyador pel jurat en la categoria de cicles formatius i batxillerat, mentre que Maria Valenzuela és la guanyadora en la categoria d’ESO. L’entrega dels premis de Begur, com també els dels premis Pallach de Figueres i Palafrugell, s’ha fet avui dissabte a Figueres, amb la presència de l’alcalde de Begur, Joan Loureiro, i la regidora de Cultura, Mònica Martínez. El jurat del premi begurenc estava format per Marta Rosa, Roser Baguer, Fèlix Pérez, Rosa Neras i Puri Abarca.
 
La història de La tapadora parla de comportament cívic i de solidaritat, amb un toc d’humor. La trama se situa a Berlín, on un jove estudiant d’Erasmus posa en marxa les seves dots de detectiu per descobrir i posteriorment denunciar el que ell pensava que es tractava d’un negoci de narcotraficants d’origen turc. L’estudiant creu haver resolt l’afer i avisa la policia, però s’endú una sorpresa quan descobreix que el material que traslladaven els suposats delinqüents no eren drogues, sinó material escolar destinat als nens i nenes pobres de Berlín, distribuït per membres d’una petita ONG.
 
Un dia vaig ser feliç aprofundeix en la crisi dels refugiats que han de marxar del seu país a causa dels conflictes bèl·lics. Explica la història d’una nena, narrada en primera persona, que ha de fugir amb els seus pares en una petera i que, després de passar dies en alta mar i no poques desgràcies, com ara la pèrdua del seu germà petit ofegat, arriba a Itàlia, on és acollida, juntament amb els seus pares, per una família.