Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimecres, 3 de gener del 2018

PESSEBRE VIVENT DE BEGUR

400 persones al pessebre vivent de Begur

La iniciativa s’ha dut a terme per primer cop i pel 2018 volen ampliar-la

 
Font: El Punt Avui (Edició Digital) - Dimecres, 03/01/18 - (E.A.)
 
Un dels quadres representats al pessebre vivent de Begur.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
Quatre-centes persones han gaudit del primer pessebre vivent teatralitzat de Begur, que es va estrenar amb dues representacions, els dies 23 i 30 de desembre. La nova proposta nadalenca al poble constava de sis quadres i amb la presència d’una cinquantena de figurants al llarg del carrer de Sant Ramon. Amb vista al Nadal vinent, però, preveuen incrementar el nombre de quadres i personatges, segons ha dit Joan Serrano, director del grup de teatre local Mutis, impulsor de la iniciativa amb la col·laboració de l’Ajuntament.
 
El primer quadre, que obria el pessebre, era el de l’anunciació a la Verge Maria, i seguidament representaven la casa de l’hostaler Ismael, el caganer, l’anunciació als pastors, el mercat i, finalment, l’escena del naixement, a l’entrada mateix de l’ermita de Sant Ramon. Dels sis quadres, quatre eren teatralitzats.
 
 
Altres municipis
 
La tradició dels pessebres vivents al Baix Empordà ve molt marcada pel degà, el de Castell d’Aro, que encara es representarà el dia de Reis (19 h), i el de Pals, que aquestes festes arribava a la 30a edició. També en fan en altres poblacions, com ara a Llofriu, on el dia de Sant Esteve van representar-hi la cinquena edició, amb 30 quadres escènics, i a Sant Feliu de Guíxols, on per primer cop el van representar als jardins del monestir.