Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 5 de gener del 2018

NOVA ZONA VERDA AL CENTRE DE BEGUR

La plaça del carrer Sant Pere de Begur, de pàrquing a “pulmó verd”

 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 05/01/18
 
La plaça del carrer Sant Pere de Begur, al nucli antic, deixarà de ser un aparcament de vehicles per convertir-se en un espai verd multifuncional. Així ho preveu el projecte de reurbanització que ha decidit tirar endavant l’equip de govern de cares a aquest nou any. L’alcalde, Joan Loureiro, justifica aquesta proposta “davant la manca de zones verdes al casc antic de Begur”.
 
La Plaça, actualment, que funciona com a aparcament.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
En aquests moments, el projecte, redactat per l’equip Jané & Font Arquitectura, es pot veure a l’Ajuntament perquè tothom pugui dir la seva, segons ha assenyalat l’alcalde. El projecte, segons Loureiro, s’executarà passat la temporada estival. “D’aquesta manera, es crearà un pulmó a l’entorn d’aquesta trama urbana que presenta una gran densitat”, recorda el màxim mandatari.
 
Imatge del projecte de la futura plaça, al c.Sant Pere de Begur.
 
El projecte proposa eliminar el mur perimetral que hi ha actualment i salvar la diferència de cota amb diverses terrasses formades amb mur de pedra seca que connectin els diferents nivells d’accés al parc. A la part més alta, al mateix nivell del carrer Sant Pere, es crea una terrassa, amb un paviment de peces de formigó prefabricat. A un segon nivell, es creen dos espais verds, amb arbres i gespa, per descansar o relaxar-se. I a la part de baix i actuant de centre un espai de jocs per a nens amb una base de sauló. Els tres nivells estaran connectats amb una graderia formada per un entarimat de fusta.
 
Amb aquest projecte, el govern descarta el projecte inicial de fer una plaça pública al nivell del carrer Sant Pere i destinar la part coberta de la planta baixa a aparcament.
 
Plànol del projecte per a la nova plaça.