Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dijous, 25 de gener del 2018

AUGMENT DE LES DONACIONS DE SANG

45 participants a la donació de sang de Begur

 
Font: Ajuntament de Begur - Dijous, 25/01/18
 
Un total de 45 persones van participar a la donació de sang de Begur que es va fer dimarts a la tarda-vespre, al llarg de tres hores, al Casal de la Gent Gran de Begur. Dels 45 participants a la donació, organitzada pel Banc de Sang i Teixits del departament de Salut de la Generalitat, 40 es van concretar en donacions efectives.
 
 
 
La participació de dimarts representa una pujada important respecte a les dues darreres donacions de sang fetes a Begur. La darrera es va fer el mes d’octubre passat amb 23 participants, dels quals 20 van poder donar. I el mes de juny passat, van ser 28 participants, amb 27 donacions. Ara fa un any, la participació va ser de 58 persones, amb 50 donacions.
 
Des del Banc de Sang s’ha volgut agrair la gent que ha participat en la donació i fa una crida a continuar donant sang per evitar una davallada de les actuals reserves i evitar problemes de cares a un futur proper. “Per disposar sempre de sang suficient i segura, cal que  incorporem la donació de sang com un hàbit a la nostra vida i com una forma de participació cívica en la societat”, es recorda des del Banc de Sang. Segons l’entitat, cada dia calen 1.000 donacions per poder garantir que tothom tingui sang quan en necessita, ja sigui per intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, transplantaments o accidents greus. En aquest sentit, s’esmenta que per donar sang cal tenir 18 anys o més i pesar 50 quilos o més. A més, no cal estar en dejú.