Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 29 de desembre del 2017

SERVEI DE VIDEOVIGILÀNCIA A BEGUR

Begur comptarà amb servei de videovigilància a partir d’aquest proper estiu

 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 29/12/17
 
L’Ajuntament de Begur ha adjudicat, segons acord de la junta de govern, a l’empresa Aplicacions Eléctricas ENESA de Barcelona el contracte de subministrament, instal·lació, legalització i posada en marxa d’un sistema de videovigilància al municipi. El servei de videovigilància, amb un cost de 115.978,5 euros, es començarà a instal·lar amb el nou any amb càmeres a les entrades i sortides del poble, com també de les urbanitzacions. L’alcalde, Joan Loureiro, confia que el servei sigui totalment operatiu de cares al proper estiu.
L’empresa ENESA té previst instal·lar cap una dotzena de càmeres de videovigilància pel municipi, el qual estarà centralitzat a la seu de la Policia Local. D’aquesta manera, a part de reforçar la feina de la policia local en la millora de la seguretat ciutadana, ajudarà a prevenir i detectar qualsevol acte delictiu. “Les càmeres són una eina més, amb una gran capacitat de dissuadir, i que complementen el servei que presta la policia”, ha manifestar el regidor de Governació, Martí Aldrich.
 
El nou govern ha decidit tirar endavant el servei de videovigilància davant l’èxit que està tenint en altres municipis, com pot ser el cas de Castell-Platja d’Aro, que ho aplica des de fa ja dos anys, aconseguint una reducció important del nombre de robatoris en domicilis i en vehicles. “Els experts diuen que redueix moltíssim els robatoris i altres activitats delictives”, ha dit l’alcalde, que també pot ajudar a impedir, per exemple, els abocaments de runes il·legals. Però també per millorar la feina a la Policia Local. “El nostre compromís és facilitar la feina als policies”, ha afegit Loureiro, que recorda l’orografia complexa del municipi i el gran nombre d’urbanitzacions.
 
L’empresa, a part de la instal·lació de els càmeres, tramitarà l’autorització  administrativa  prèvia  de la Direcció General d’Administració de la Seguretat del Departament d’Interior de la Generalitat, amb l’informe favorable de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya. Segons la reglamentació actual, les càmeres policials han d’estar senyalitzades amb cartells. A més, es recorda que la majoria d’elles no graven so i que les imatges es destrueixen al cap d’un mes. ENESA, dins de l’adjudicació del contracte, ha assegurat 5 anys més addicionals el servei de manteniment i assistència, el termini de garantia dels equips i el termini de garantia de la instal·lació.