Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimarts, 7 de novembre del 2017

FROM BEGUR TO HEAVEN

El begurenc Francisco Cobos guanya el XII concurs de fotografia “Josep Carreras” de Begur

 
Font: Ajuntament de Begur - Dimarts, 07/11/17
 
El begurenc Francisco Cobos Ureña ha guanyat el primer premi de la dotzena edició del concurs de fotografia “Josep Carreras” de Begur. Cobos ha guanyat el premi, consistent en 300 euros, amb l’obra “From Begur to heaven”, a més, Anna Cerrato, amb la fotografía 'Senyals', ha estat la guanyadora del premi local, un sopar per a dues persones.
 
Els guanyadors del concurs de fotografía, junt als membres del jurat i els representants de l'Ajuntament (D'esquerra a dreta Maite Martín, Anna Cerrato, Joan Loureiro, Glòria Carreras, vídua de Josep Carreras, Francisco Cobos, Matíes Carreras i Ricard Carreras).
 
 
El veredicte i lliurament dels premis del concurs, al qual s’han presentat 20 obres, es va fer dissabte a la sala d'exposicions del centre cultual Escoles Velles, coincidint amb la inauguració de l'exposició de les fotografies, que es podrà visitar al mateix centre municipal fins al 25 de novembre. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde i de la regidora de Cultura, Joan Loureiro i Maite Martín, respectivament. Les obres guanyadores passen a ser propietat de l’Ajuntament.
 
El jurat del concurs, integrat pels fotògrafs Ricard Carreras i Maties Carreras, fill i nét de Josep Carreras, també van elegir com a finalistes les fotografies "Quin mar més bonic!”, del guixolenc Joan Ripoll; “Perles de tardor”, de la begurenca Anne Dieusaert, i “Boira matinera”, de Montserrat Deulofeu.
 
El concurs porta el nom de Josep Carreras i Riera (1920-2002), que fou el fotògraf de Begur per excel·lència, la memòria gràfica del poble. En un moment en què les mancances i les restriccions polítiques no permetien gaire marge de llibertat, Josep Carreras va saber obrir-se camí i oferir un retrat lúcid i costumista dels últims 50 anys de la nostra història