Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dilluns, 3 de juliol del 2017

CORREFOC PER SANTA REPARADA

El correfoc de Begur anul·lat per la pluja es farà per la festa de Santa Reparada

 
Font: Ajuntament de Begur - Dilluns, 03/07/17
 
El correfoc de la festa major de Sant Pere de Begur que es va anul·lar divendres per la pluja es farà per la festa major de Santa Reparada, a mitjans de setembre, segons ha confirmat avui el regidor de Festes Populars, Marià Renart, davant l’interès mostrat per molta gent perquè es fes. La pluja, que també va afectar altres actes programats, no va impedir l’acte estrella de la festa, el tobogan urbà d’aigua de 100 metres de llarga, que es feia per segon any, on es van comptabilitzar cap a 800 baixades, sense oblidar diverses novetats, com el reporter o el correbou. “En general, tot i la pluja, crec que la festa ha anat molt bé i, per tant, la valoració que en puc fer és de molt positiva, especialment en veure la participació dels veïns de Begur”, ha manifestat Renart
 
La festa major de Santa Reparada es farà entre el divendres 15 de setembre i el diumenge 17 de setembre. I el correfoc tindrà lloc el dissabte 16 amb les mateixes condicions de l’anul·lat divendres passat. Així, l’espectacle pirotècnic començarà a les 10 de la nit a la plaça de l’Església, per fer el recorregut del carrer de la Font de Baix i acabar al Parc de l’Arbreda. I els responsables seran també els mateixos, els Diables de l’Onyar de Girona. A més, segons ha avançat Renart, hi ha programada alguna novetat.
 
A l’espera del correfoc per la festa de la patrona begurenca, la majoria de les novetats programades per la festa de Sant Pere s’han pogut fer. Així trobem el correbou infantil, que es va fer divendres al vespre al Parc de l’Arbreda i que va aplegar molta mainada i també gent gran. El reporter televisiu, que era un programa d’humor que es va enregistrar durant la tarda de dijous entre la gent del poble per després emetre’l abans del ball de nit, amb molt bona acceptació, a càrrec de La Chatta Orquestra. El dinar popular i ball organitzat pel grup de teatre local Mutis que va aplegar més d’un centenar de persones. O el festival de patinatge artístic organitzat per la Fundació Esportiva Begur i que va comptar amb la presència de la cantant d’Esclanyà, Neus Mar, que el dia abans va actuar a la LI Cantada d’Havaneres de Calella.
 
Però l’acte més desitjat per veïns i visitants ha estat novament el tobogan d’aigua al llarg de la baixa de l’avinguda Onze de Setembre. Aquest any s’ha controlat amb tiquet les baixades per evitar que la gent es colés, com va passar l’any passat. Gràcies a aquest control, es va poder saber que van haver-hi cap a 800 baixades. I entre els que hi van lliscar pel tobogan hi havia l’alcalde, Joan Loureiro, el regidor de Festes, Marià Renart, i el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat. Però també va tornar a tenir molta popularitat la festa Holy (festival de colors) que es feia per segon any al Parc de l’Arbreda. Davant l’èxit d’aquesta festa, ja s’ha previst fer-ne una altra el diumenge 13 d’agost al mateix indret. Sense oblidar, els actes tradicionals del programa, com és l’ofici solemne cantat per la Coral de Begur, les sardanes a la plaça de la Vila o l’obra de teatre del grup local Es Quinze, el qual va tornar a omplir el Casino Cultural.