Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 23 de juny del 2017

NOU VORAL DE LA CIRCUNVAL·LACIÓ, A PUNT

Enllestida la millora del voral del vial de Circumval·lació de Begur

 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 23/06/17
 
La ruta més utilitzada per anar a caminar pels veïns de Begur, amb una orografia de moltes pujades i baixades, és, sens dubte, el voral del vial de Circumval·lació. És un tram a tocar el nucli urbà, de més d’un quilòmetre, que va des del pàrquing de la Font de Baix fins a l’aparcament del Sot d’en Ferrer. Des d’aquesta setmana, els veïns ja poden tornar a fer-la totalment després que s’ha enllestit el projecte d’eixamplament i millora del voral. A més, també serà un pas per als ciclistes.
 
La millora del voral s’ha concretat, especialment, en eixamplar la seva amplada en detriment del vial. Amb això es guanya seguretat entre els vianants, a part de permetre el pas de ciclistes, però també es redueix la velocitat dels vehicles que hi passen. No oblidem que el vial, que dóna la volta al nucli urbà de Begur, és l’accés principal a  platges del municipi com ara Sa Riera o Sa Tuna. A més, s’han rebaixat la vorera davant els vials que donen a la Circumval·lació per millorar el pas d’un tram a l’altre.
 
A part de la millora de la vorera per seguretat, l’Ajuntament ha aprofitat l’actuació per dotar de serveis públics al tram que va del carrer Sant Antoni fins al Sot d’en Ferrer. Aquesta fase, que ha provocat una certa demora dels terminis de finalització de l’obra per qüestiones alienes a l’Ajuntament, ha estat assumit, en part, pels veïns beneficiats. Les millores han afectat els serveis de baixa tensió i aigua. També s’han millorat els serveis de sanejament i enllumenat públic, però, han quedat fora de les contribucions especials perquè ja existien. El projecte ha estat executat per l’empresa Rubau Tarrés SAU i ha costat 451.145,26 euros.