Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dissabte, 27 de maig del 2017

EL 'SUQUET' GUANYADOR

Carmina Torres, amb un 'Suquet de peix a l'all cremat', guanya el desè Concurs de Cuina Popular

 
Font: Ajuntament de Begur - Dissabte, 27/05/17
 
Un suquet a l’all cremat, de Carmina Torres, ha guanyat el X Concurs de Cuina Popular que s’ha fet avui en el marc dels actes inclosos a la XIX edició de la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur. Ricard Soler i Carme Gratacós, amb uns calamars farcits amb peix de roca, s'han endut l'accèssit del mateix concurs. Els guanyadors han estat escollits pel jurat, que enguany estava integrat per Josep Font, de l'Hotel Sa Punta i per Jesús Díaz, xef de cuina, tenint en compte tres criteris: la textura, el sabor, i la presentació.
Els premis han estat entregats per l'alcalde de Begur, Joan Loureiro, junt al regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Begur, Eugeni Pibernat.
 
El públic ha pogut degustar els plats presentats al concurs, entre els que hi havia un pastís de peix de roca amb pallarides, elaborat per Carme Solves, o un fricandó de pop amb trompetes de la mort, cuinat per Joan Serrano.
 
Tots els participants en el concurs de cuina popular amb els representants polítics i el jurat.
 
 
Els participants al concurs de cuina també han rebut un obsequi i, durant el mateix acte, s’han entregat els premis del X Concurs d’Aparadors, inclòs també en la Campanya del Peix de Roca, i que enguany ha estat per l'aparador de la merceria 'S'Agulla, d'Assumpció Casademont. L'accèssit en aquest cas ha esta per a la botiga 'El Taller'.
 
Avui destacava també l'emissió en directe, des de la mateixa plaça Esteva i Cruañas, del programa de ràdio 'El Suplement On Road', de Catalunya Ràdio, que presenta Pep Nogué, reconegut xef, professor de cuina i divulgador de la gastronomia.
 
La campanya del Peix de Roca d'enguany compta amb la participació de 147 restaurants, amb l'oferta d'un menú, per part de cadascún d'ells, protagonitzat pel peix de roca, i amb preus que van des dels 38 als 60 euros, depenent del restaurant. La campanya es clourà el proper 5 de juny.