Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dijous, 22 de desembre del 2016

NOU NÚMERO D'ES PEDRÍS LLARG

La recollida porta a porta, tema principal del nou número, el 124, de la revista Es Pedrís Llarg de Begur

Font: Ajuntament de Begur - Dijous, 22/12/16
 
Imatge de la portada del número 124 de la revista Es Pedrís Llarg.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
El nou model de recollida de residus a Begur, que es començarà a aplicar el primer de febrer vinent, centra bona part del nou número, el 124, de la revista municipal d'informació i cultura del municipi Es Pedrís Llarg. Al llarg de 3 de les 20 planes, el tècnic de l’àrea de Territori, Medi Ambient i Sostenibilitat, Francesc Xavier Turró, explica el perquè del nou sistema i com funcionarà. A més, a la contraportada li fan una entrevista al respecte. Tant la recollida selectiva com l’entrevista són titulars a la portada del nou número, on també destaquen la Fira de la Castanyera, la presentació dels equips de futbol i bàsquet i la festa major de Santa Reparada, que s’emporta la foto principal amb la baixada de carretons.
Turró justifica el nou model de recollida selectiva davant la nova directiva europea, la qual penalitzarà per anar als abocadors. Per això s’aposta per reduir, reutilitzar i reciclar. El nou model comptarà amb dos sistemes diferents: el porta a porta a les zones de més densitat de població de primera residència, i d’àrees d’aportació a la resta, amb la creació de 28 punts. També es dóna compte del calendari setmanal, amb quatre dies  de recollida de porta a porta: dilluns, dimecres, divendres i diumenge.
 
La revista també fa un repàs a altres fets que han passat al municipi els darrers mesos, com són els concursos d’arts plàstiques i de fotografia, el reconeixement a Maria Dolors Torrent i les activitats organitzades per l’Associació de Comerç i Turisme de Begur. Sense oblidar els articles dels col·laboradors M. Núria Tortras, Joan Pi i Ventós, Marià Frigola, Pere Rodríguez i Ponç Feliu, els quals tracten diferents aspectes del municipi. Com també hi ha els espais per a les quatre forces amb representació municipal, com es va acordar en aquest mandat.
 
Es Pedrís Llarg, que és la revista d'informació i cultura de Begur i Esclanyà, va ser una iniciativa del Servei Municipal de Català a finals dels anys 80 del segle passat. Després es va incorporar l'Arxiu i actualment la coordinació va a càrrec de l'àrea de Cultura. El primer número, en format de full A4, va sortir l'any 1987 i era tot ell en blanc i negre. Després de 67 números, es va decidir donar-li un format més de revista, amb paper brillant i color a la portada i contraportada. Vint números més tard, es va decidir novament canviar el format, que és el que encara manté.
 
Abans de la revista municipal, només havia existit la revista parroquial Tu y yo, entre els anys 1961 i 1963. En aquesta revista ja hi tenia una columna Josep Carreras, que es deia Es Pedrís Llarg. I ho va voler mantenir a la municipal, però el nom va agradar tant que es va decidir posar-lo a la mateixa revista.