Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimarts, 27 de desembre del 2016

NOU DISSENY DE LA REVISTA MUNICIPAL

El govern de Begur vol que els veïns votin el nou disseny de la revista municipal

 
Font: Ajuntament de Begur - Dimarts, 27/12/16
 
Imatge dels diferents formats que ha tingut la revista fins ara.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
L’equip de govern de Begur ha decidit canviar el disseny de la revista municipal Es Pedrís Llarg, mirant de reduir a la meitat el seu format actual, que és de full A3. I per fer-ho, té previst implicar els veïns, que, en votació popular, decidiran el nou disseny d’acord amb les propostes seleccionades per un jurat entre les presentades al concurs que es convocarà. A part del canvi de format, que serà retornar una mica a com era en els seus orígens, la resta de les actuals característiques de la revista, que ara acaba de sortir el número 124, es mantenen: color i periodicitat trimestral.
 
Tots els interessats en participar en el concurs del nou disseny de la revista begurenca hauran de fer arribar la seva proposta a l’àrea de Cultura, que és la que actualment gestiona la seva coordinació. Es podrà fer via electrònica (cultura@begur.cat), per correu postal o presencialment en horari laboral. El telèfon de Cultura és el 972 62 41 55. Un cop acabat el termini de presentació de propostes, un jurat triarà les obres finalistes. El jurat estarà integrat per membres de les àrees de Cultura i de Comunicació de l’Ajuntament de Begur i el seu veredicte serà inapel·lable, reservant-se el dret de declarar-lo desert. Seguidament, tindrà lloc la consulta popular, d’on sortirà la proposta guanyadora. Els drets d’explotació, reproducció, comunicació i difusió pública, inclosa la difusió a Internet, transformació i distribució de l’obra guanyadora quedaran en propietat de l’Ajuntament de Begur, el qual es reserva el dret de realitzar modificacions en el disseny original que en permetin la correcta interpretació visual, així com la seva reproducció.
 
Es Pedrís Llarg, que és la revista d'informació i cultura de Begur i Esclanyà, va ser una iniciativa del Servei Municipal de Català a finals dels anys 80 del segle passat. Després es va incorporar l'Arxiu i actualment la coordinació va a càrrec de l'àrea de Cultura. El primer número, en format de full A4, va sortir l'any 1987 i era tot ell en blanc i negre. Després de 67 números, es va decidir donar-li un format més de revista, amb paper brillant i color a la portada i contraportada. Vint números més tard, es va decidir novament canviar el format, que és el que encara manté.
 
Abans de la revista municipal, només havia existit la revista parroquial Tu y yo, entre els anys 1961 i 1963. En aquesta revista ja hi tenia una columna Josep Carreras, que es deia Es Pedrís Llarg. I ho va voler mantenir a la municipal, però el nom va agradar tant que es va decidir posar-lo a la mateixa revista.