Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimecres, 9 de novembre del 2016

PRESSUPOSTOS 2017 DE L'AJUNTAMENT DE BEGUR

Begur destina una quinta part del pressupost del 2017, més de 2 milions, a inversions reals
 
Font: Ajuntament de Begur - Dimecres, 09/11/16
 
Imatge del Ple d'ahir dimarts. (Foto: Ajuntament de Begur)
 
El ple de l'Ajuntament de Begur reunit ahir a la nit va aprovar inicialment, amb el vot afirmatiu del govern i l’abstenció de l’oposició, el pressupost municipal de l'any vinent, que puja a 10,3 milions d'euros, dels quals més de 2 milions es destinen a inversions reals.
 
Entre les principals accions programades hi ha l’enllumenat de la urbanització Sa Punta (385.000 euros), el vial de vianants de Fornells i la millora de serveis (250.000), el vial de la rotonda de la cruïlla d’Aiguablava (190.000) o les àrees d’aportació de la recollida selectiva (150.000).
 
“Mantenim el ritme d’inversions amb projectes sostenibles i, al mateix temps, donem feina a les empreses locals”, ha recordat l’alcalde, Joan Loureiro, que ha afegit: “dediquem més d’una quinta part a inversions”. I dins les inversions, ha destacat, com a novetat, una partida de 100.000 euros que els propis begurencs decidiran, mitjançant la seva participació, el seu destí. “Esperem poder incrementar la partida de participació en propers exercicis”, ha afegit Loureiro. L'alcalde ha recordat que hi ha una contenció del capítol de personal, en compliment de la legalitat existent, tot i anar contra l’autonomia municipal.
 
També hi ha una reducció d’algunes partides, com poden ser les de manteniment i neteja de platges, arran de les inversions fetes aquest exercici i el vinent i la inclusió al servei de recollida de deixalles, respectivament. El servei d’escombraries, a més, s’incrementa “de manera significativa”, ha recordat el mandatari local, com a conseqüència del nou sistema de recollida porta a porta selectiva que s’aplicarà l’any vinent. Com també s’apuja la de Medi Ambient amb els horts socials i la rehabilitació de camins. També augmenta l’ajut a l’Associació de Comerç i Turisme de Begur davant el fet que organitza moltes accions de caire popular que beneficien a tot el poble, com són Begur en Flor o el Festival Internacional de Cinema. D’altra banda, s’ha decidit que les àrees de Sanitat i de Serveis Socials, així com la Fira d’Indians, tinguin partida pròpia.
 
Totes les inversions reals del pressupost es fan amb diners propis, a excepció de la tercera fase de l’enllumenat de Sa Punta, en què la major part s’executarà amb contribucions especials dels veïns. L’Ajuntament fa una aportació del 10% del pressupost. Altres inversions programades per al proper exercici són: la instal·lació de càmeres de seguretat (150.000), el rescat del pàrquing de l’Onze de Setembre (100.000), l’aparcament de la plaça del carrer Sant Pere (100.000), la vorera des del Vial de Circumval·lació a Sant Ramon (75.000), la vorera a sa Riera (35.000), la vorera del Mas Gispert al nucli (60.000), l’enjardinament de l’aparcament Ses Vinyes (20.000), la pavimentació de carrers a Esclanyà (20.000) o la pavimentació dels pàrquings del carrer Raval i del polivalent d’Esclanyà, amb 40.000 cadascun.
 
 
 
Dues Mocions 
 
D’altra banda, el ple també ha aprovat dues mocions. Per un costat, el ple begurenc ha donat suport a la resolució del Parlament de Catalunya per a la convocatòria del referèndum vinculant sobre la independència, com molt tard, el setembre del 2017; col·laborar en l’organització del debat sobre el procés constituent amb l’Associació de Municipis Independents; tot el suport als ajuntaments i electes investigats per la Justícia per haver promogut i facilitat l’exercici del dret a decidir o la defensa de la independència de Catalunya, i condemnar la politització de l’estament judicial espanyol i exigir la separació real de poders com a garantia de la democràcia.
 
Per l’altre, ha acordat demanar al Ministeri de Foment espanyol que no prorrogui cap concessió més al tram de l’autopista AP7 entre Barcelona i la frontera amb l’Estat francès. Com també demana a la Generalitat i altres institucions supramunicipals que actuïn en la mateixa línia. A la moció, presentada per ERC, es recorda que la concessió d’aquest tram, construïda el 1969, finalitza el 2021. I es justifica pel fet que aquest tram d’autopista és “la que més beneficis econòmics ha repartit a les concessionàries”.