Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dijous, 13 d’octubre del 2016

LA PALMA D'OR DE CANNES, EN EL FESTIVAL DE CINE DE BEGUR

Preestrenes com el nou film de Ken Loach, ‘I, Daniel Blake' marquen aquesta ambiciosa segona edició, que arrencarà demà i durarà tot el cap de setmana

Font: El Punt Avui (Edició Digital) - Dijous, 13/10/12 - J.Camps Linnell
 
Fotograma d'I, Daniel Blake, preestrena del Festival Internacional de Cinema de Begur. (Foto: E.P.A.)
 
El Festival Internacional de Cinema de Begur torna per celebrar la segona edició amb una clara voluntat de creixement, mirant cap al futur amb vocació internacional i amb l'objectiu de convertir-se en una plataforma de trobada dels professionals del cinema.
 
Amb aquest declarat propòsit arrenca demà un festival que aposta clarament per la internacionalització, projectant algunes preestrenes de pel·lícules de primer ordre. En primer lloc, per a la sessió inaugural destaca The oath (El jurament), el nou treball de Baltasar Kormákur (Everest, 2Guns, 101 Reykjavík), un thriller psicològic que s'ha presentat al Festival de Toronto que narra les vicissituds d'un pare per allunyar la seva filla d'un món de drogues i màfia.
 
El festival, que té lloc al Cinema Casino al llarg de tot el cap de setmana, també projectarà un dels grans films de la temporada abans que arribi a les pantalles comercials, I, Daniel Blake, del britànic Ken Loach, mereixedora de la Palma d'Or de Canes.
 
Entre altres títols destacats del programa, ressalta Callback, la pel·lícula que clausurarà diumenge el festival i que va resultar ser la flamant guanyadora del Festival de Màlaga. En l'acte, hi ha prevista l'assistència del seu director, Carles Torras. També es podrà veure una altra producció catalana, en aquest cas obra de Jordi Cadena, L'amant del silenci, basada en la novel·la de Maria Àngels Cabré El silenci.
 
El festival, que retrà enguany l'homenatge al cineasta José María Nunes, fundador de l'Escola de Barcelona, també obrirà una finestra als curtmetratges, entre els quals hi ha programat Vostok, del gironí Miquel Casals.
 
El Festival constarà de diverses seccions, com l'any passat. Així, hi haurà la secció oficial Première, que oferirà preestrenes fora de competició de films d'autor de curt i llarg metratge que s'estrenaran als circuits comercials al llarg dels pròxims mesos, com ara The evil that men do, de Ramon Térmens.
 
Es preveu que passin pel festival begurenc els crítics Carlos Boyero, Oti Rodriguez Marchante, Miguel Fernando Ruiz de Villalobos; l'escriptor Lluís Molinas; el director i crític de cinema Jaime Rosales; el director i guionista Santi Lapeira; actors com Judith Colell i Herman Bonnin; l'actriu Zaida Fornielles, i la productora Sandra Forn, entre altres personalitats.