Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 21 d’octubre del 2016

ADJUDICADES LES OBRES DE LA BORNA

Adjudicades les obres per acabar amb les inundacions de les aigües plujanes a la Borna de Begur

Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 21/10/16
 
Entrada a l'urbanització 'La Borna'. (Foto: Ajuntament de Begur)
 
El problema històric de les aigües plujanes a la urbanització la Borna de Begur, té els dies comptats. La Borna es troba a sobre de Sa Tuna, compta amb uns carrers amb molta pendent, i provoca inundacions.
 
La junta de govern de l’Ajuntament ha adjudicat les obres de la implantació del nou servei a l’empresa Argon Informàtica SA per 137.810 euros. La proposta de l’empresa guanyadora era la més econòmica de les vuit que es van presentar, i representa una baixa sobre el pressupost inicial de 115.000 euros. “Aquest projecte ha estat una prioritat, ja que cal fer-lo per seguretat”, ha afirmat l’alcade, Joan Loureiro. La xarxa d'aigües plujanes proporcionarà a la urbanització tots els serveis bàsics de la Borna, després que fa uns anys es fes ja la del clavegueram i la de l'enllumenat públic.
 
El projecte, que té un termini d’execució de 5 mesos, preveu dues recollides puntuals al carrer Rec de Sa Tuna i abocar l'aigua a terrenys rústics; una recollida a la intersecció del carrer Rec de sa Tuna amb el carrer de la Font  i abocar l'aigua a la zona verda; una recollida a la part baixa del carrer de la Font i abocar l'aigua a la zona verda, i una recollida a la part baixa del carrer de Ses Falguerines i abocar a la zona verda. Per executar el projecte, es deixa clar que caldrà uns bons embornals i alguns ressalts als carrers. La urbanització La Borna està actualment urbanitzada i, en gran part, edificada.
 
El projecte va ser encarregat per l'Ajuntament a l'empresa Ingur SA perquè busqués una solució al problema de l'acumulació de les aigües plujanes als punts baixos d'alguns carrers i que causen greus problemes als veïns propers que resulten inundats. Darrerament, l'Ajuntament va intentar arranjar la problemàtica amb la col·locació d'una sèrie de reixes i embornals connectats a la xarxa d'aigües residuals, però la solució era insuficient, segons es diu al projecte.
 
La xarxa de clavegueram de la Borna ja es va executar amb el pressupost municipal del 2009, que comptava amb una partida econòmica de 600.000 euros. Sis anys abans, el 2003, ja es va actuar en la col·locació de la xarxa d'enllumenat públic. El pressupost rondava els 220.000 euros. I l'Ajuntament, en aquella ocasió, va aconseguir una subvenció de la Diputació de Girona de 46.000 euros.