Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimecres, 12 d’octubre de 2016

A PUNT EL II FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA DE BEGUR

El II Festival Internacional de Cinema de Begur comença divendres amb vàries estrenes comercials

Font: Ajuntament de Begur - Dimecres, 12/10/16

El Festival Internacional de Cinema de Begur, que s’inaugura divendres amb el darrer treball de Baltasar Kormákur, el thriller “The Oath” (El jurament), presenta la seva segona edició amb una clara voluntat de creixement, mirant cap al futur amb vocació internacional i amb l’objectiu de convertir-se en una plataforma de trobada dels professionals del cinema i, al mateix temps, de promoció de Begur. El Festival, que és una iniciativa de l’Associació de Comerç i Turisme de Begur i del grup promotor Cinefest, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Begur, retrà enguany l’homenatge al cineasta José María Nunes (Faro (Portugal), 1930- Barcelona, 2010), fundador de l’Escola de Barcelona. Ha  realitzat catorze pel·lícules, entre les quals trobem “La alternativa”, “Noche de vino tinto” i “En secreto, amor”.

La programació del festival, que dura tres dies, inclou títols reconeguts a diversos festivals de cinema. “The Oath” s’estrena aquest dissabte a nivell mundial al Festival de Toronto. També es presenta, abans de l’estrena comercial a l’Estat espanyol, la pel·lícula guanyadora de la Palma d’Or d’aquest any al Festival de Cannes, “I, Daniel  Blake”, del britànic Ken Loach. “Callback”, que clausurarà diumenge el festival, es projecte aquest mateix dissabte al London Film Festival. I es preveu que hi assisteixi el seu director, Carles Torras. A més, aquest film ha guanyat la Biznaga de Oro a la millor pel·lícula al Festival de Malaga d’enguany, a més del premi al millor actor (el xilè Martín Bacigalupo) i millor guió. Jordi Cadena, per la seva banda, presentarà el seu darrer llargmetratge, “L’amant del silenci”, basada en la novel·la de Maria Àngels Cabré “El silencio”.

Els curtmetratges ofereixen una notable qualitat i es podrà veure una excel·lent mostra dels nous realitzadors catalans i espanyols, com Anaís Medina, Tony Navarro, Laura Jou, Neith Sentís, Lluís Quilez, Esteve Soler o el gironí Miquel Casals, que presentará “Vostok”, el seu darrer treball amb Macarena Gómez y Ernesto Sevilla en el repartiment.

El Festival també acull unes jornades professionals i una exposició del cineasta i fotògraf Joan Vall Karsunke al mateix Casino. A més, els “Vermouts amb...” estaran dedicats a l’ofici de crític i al cinema de Jaime Rosales, que estarà present al Festival. Es preveu que passin pel Festival begurenc els crítics i escriptors cinematogràfics Carlos Boyero, Oti Rodriguez Marchante, Miguel Fernando Ruiz de Villalobos, Carles Mir, José López Pérez, Lluís Molinas; els directors Jaime Rosales, Jordi Cadena, Carles Torras, Santi Lapeira, Judith Colell, Joan Vall Karsunke; l’actor Herman Bonnin; l’actriu Zaida Fornielles; la productora Sandra Forn, i la directora de càsting Luci Lenox.

El Festival comptarà amb diverses seccions, com l’any passat. Així hi haurà la secció oficial Premiere, que oferirà pre-estrenes fora de competició de films d’autor de curt i llargmetratge que s’estrenaran als circuits comercials al llarg dels propers mesos. En aquesta secció ja se sap que es presentarà “The evil that men do”, de Ramon Térmens. La secció Oficial, oberta a curtmetratges de tot el món, principalment de nous directors i directores, que optaran al palmarès del Festival. La secció Tràiler, amb una selecció de tràilers de pel·lícules clàssiques, que optaran al Premi del Públic. I la secció Nin, dedicada al públic infantil, que oferirà projeccions als escolars de Begur i els descobrirà joies del cinema.

Al mateix temps, el festival comptarà amb un apartat on-line, on s'oferiran peces cinematogràfiques, curts i vídeos vinculats amb la programació del Festival i la seva actualitat, així com també films experimentals. Les primeres peces que s'han seleccionat són: una entrevista a l'actriu Teresa Gimpera realitzada per Cine Memory, un film poc conegut sobre la visita de Carmen Amaya a Cuba, una entrevista a la fotògrafa Colita (autora de la foto del pòster del Festival on va retratar a Teresa Gimpera) i un film del recentment desaparegut Manel Esteban Marquilles sobre la censura als darrers anys de la dictadura de Franco.