Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


diumenge, 9 d’abril del 2017

SARFA I EL COSORCI DE LES VIES VERDES REGULEN LA CÀRREGA DE BICICLETES ALS BUSOS

Les dues entitats volen impulsar la intermodalitat bici-bus per potenciar l'ús de la bicicleta a l'entorn de les vies verdes i la ruta Pirinexus

 
Font: El Punt Avui (Edició Digital) - Diumenge, 09/04/17 - (U.C.)
 
Accés gratuït d'una bicicleta per viatger mentre hi hagi espai a la bodega del vehicle, que pot incloure entre dues i cinc bicicletes segons el model de l'autobús i a criteri del conductor. Si l'autobús no té bodega i permet viatgers dempeus s'accepten un màxim de dues bicicletes plegades i es respecta la prioritat de les persones amb mobilitat reduïda que viatgen amb cadira de rodes.
 
Uns ciclistes per un dels trams de les Vies Verdes del Gironès. (Foto: Manel Lladó - El Punt Avui)
 
Aquesta és la normativa general que regula la càrrega de les bicicletes i que es detalla en el conveni subscrit entre el Consorci de les Vies Verdes de Girona i l'empresa Sarfa Moventis i que pretén afavorir i potenciar l'ús de les bicicletes en general i en particular a l'entorn de les vies verdes i la ruta pedalable Pirinexus. El conveni va ser signat aquesta setmana pel president del Consorci, Albert Gómez, i els representants de la companyia Sarfa, Enric Gimeno i Dolors Puignacu, a les oficines de la companyia a Begur.
 
El conveni també preveu que els usuaris seran responsables dels danys que pugui ocasionar una bicicleta a bord i que han de mantenir el seu vehicle en un estat de neteja i conservació correctes per evitar malmetre altres equipatges. A més, recomanen avisar amb antelació l'empresa de transport que es té interès a carregar una bicicleta en algun autobús tenint en compte que si hi ha moltes bicicletes no es podran carregar totes. El conveni també explica la voluntat de col·laborar en campanyes i accions que afavoreixin la intermodalitat bici-bus, el Consorci i Sarfa podran fer conjuntament campanyes de promoció per a l'ús de la bicicleta.