Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimarts, 11 d’abril del 2017

ENTRA EN SERVEI LA RONDA NORD DE PALAFRUGELL

Esclanyà veurà millorada la seva circulació viària amb la ronda nord de Palafrugell

 
Font: Ajuntament de Begur - Dimarts, 11/04/17
 
El poble d’Esclanyà veurà millorada la seva circulació de vehicles, tant al seu nucli, com també a alguns barris, com pot ser el de Sant Josep, amb l’entrada en servei, al llarg del mes vinent, de la ronda nord de Palafrugell que clou el vial de circumval·lació del municipi veí. A més, el nou vial, que va des del giratori de la plaça Miquel Martí i Pol fins al polígon industrial de Palafrugell, també ha comportat una millora de les aigües subterrànies del sector. Així ho ha manifestat avui l’alcalde, Joan Loureiro, durant la visita que ha fet aquest matí a les obres amb diversos membres del govern, l’arquitecte Joan Josep Murgui i membres de l’empresa constructora, Aglomerats Girona.
 
Imatge d'una fracció de la nova ronda.
Foto: Ajuntament de Begur.
 
La ronda nord de Palafrugell, que passa en bona part pel terme municipal de Begur, encara que és assumit totalment pel municipi veí, acabarà amb el tap d’ampolla que es forma a dins el nucli urbà de Palafrugell, a la cruïlla entre els carrers de Manufactures del Suro i de Pals. A més, també s’evitarà que alguns camions hagin de passar pel nucli d’Esclanyà. El nou vial, que completa l’anella de circumval·lació de Palafrugell, té una longitud d’uns 650 metres i el seu cost supera els 650.000 euros.
 
La calçada del vial fa 7 metres d’ample, amb un carril per sentit. A més, a la banda nord s’ha fet un passeig per a vianants i un carril bici, a més del servei d’enllumenat. Les obres, que es van iniciar a mitjans d’octubre passat, es preveu que estiguin a mitjans del mes vinent, un cop acabin de fer un nou giratori al final del tram, al carrer de la Metal·lúrgia. Al llarg del nou vial també hi ha un giratori per donar sortida als vials existents a la zona i al creixement urbà i industrial de la zona.