Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimarts, 18 d’abril del 2017

EL BARRI DE SANT JOSEP S'OBRE A PALAFRUGELL

El govern de Begur vol millorar el barri de Sant Josep obrint-lo a Palafrugell

 
Font: Ajuntament de Begur - Dimarts, 18/04/17
 
L’equip de govern de l’Ajuntament de Begur vol millorar la circulació viària del barri de Sant Josep d’Esclanyà obrint-lo cap al municipi de Palafrugell, amb qui fa terme. La solució urbanística es concretaria en fer un vial paral·lel al principal carrer d’entrada i sortida, el carrer Sant Josep, per donar continuació als carrers transversals, és a dir Mestral, Gregal i Xaloc, els quals acaben actualment en un mur. Per fer possible el nou vial, però, cal un acord amb Palafrugell, ja que el nou carrer s’ha de fer dins el terme del municipi veí.
 
Imatge de la zona del Barri de Sant Josep d'Esclanyà afectada pel projecte. Foto: Ajuntament de Begur.
 
El nou vial passaria per allargar el carrer palafrugellenc que dóna servei als habitatges del seu terme, el de Manuel Massoni Esparragó, passant per una finca actualment agrícola, encara que una part està qualificada pel pla general de Palafrugell com a sòl urbà. Això faria que els tres carrers tinguessin connectivitat per l’altra banda del carrer Sant Josep. A més, d’acord amb el desenvolupament urbanístic de Palafrugell, el carrer Gregal es podrà allargar fins a l’altre carrer paral·lel que hi ha dins Palafrugell, al carrer de Josep Bonay i Vidal Mestre. Loureiro té clar que el seu consistori haurà d’assumir el cost econòmic i tècnic d’allargar el vial Massoni per donar sortida al barri begurenc, com passa actualment amb la ronda nord de Palafrugell que, tot i passar la major part pel terme de Begur, és assumit totalment pel municipi veí per poder acabar així el seu vial de circumval·lació de la vila.
 
Actualment, l’entrada i sortida al barri begurenc es fa pel carrer Sant Josep, que dóna a la carretera que va de Palafrugell a Begur, la GIP-6531. A més, el primer carrer transversal del barri, el del Migjorn, ja dóna al carrer Massoni de Palafrugell, que només té el sentit de circulació de sortida. I d’aquí es pot sortir novament a l’entrada de Palafrugell per Begur, a l’avinguda de Pompeu Fabra. Els dos vials que donen sortida es troben a ambdós costats del giratori de la plaça Miquel Martí i Pol, on el mes vinent ja hi enllaçarà el nou vial provinent del polígon industrial de Palafrugell que permetrà entrar a aquesta zona sense necessitat d’haver de passar pel nucli urbà, on destaca el punt conflictiu entre els carrers de Manufactures del Suro i de Pals, amb l’escola pública Josep Barceló i Matas.
 
Paral·lelament a la millora del trànsit del barri, el govern també vol actualitzar altres aspectes del barri, destacant l’actual aparcament existent i que també compte amb el punt de recollida selectiva d’escombraries i un parc infantil. En aquest punt es preveu fer un estudi per millorar els tres serveis existents, deixant clar la necessitat d’acostar la zona infantil al costat del carrer, fer l’entrada al pàrquing per un costat, millorar la disposició dels aparcaments i condicionar millor el punt de recollida. A més, també es vol estudiar la possibilitat de poder obrir el barri per la part de dalt, mirant de connectar-lo amb el cementiri d’Esclanyà, donant d’aquesta manera una altra entrada o sortida a la gent del barri.