Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dijous, 19 de gener del 2017

HORTS COMUNITARIS A BEGUR

Begur impulsa la creació d’horts comunitaris

 
Font: Ajuntament de Begur - Dijous, 19/01/17 
 
L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur ha decidit impulsar la creació d’horts comunitaris al municipi, prop del nucli urbà. L’objectiu de la nova acció no és altre que potenciar els valors ambientals i, al mateix temps, socials, ja que estaran oberts a tots els ciutadans de tota condició. “En aquests moments estem mirant finques per a la seva ubicació definitiva”, ha manifestat l’alcalde i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Joan Loureiro.
 
La creació dels horts col·laboratius municipals és una de les fites que s’ha marcat l’àrea de Medi Ambient per aquest mandat. A part de recuperar solars abandonats i erms, també es vol incentivar la relació de la societat civil, potenciant la interrelació entre joves, jubilats, aturats... tots aquells que estiguin interessats. La previsió és aconseguir una finca, adequar-la i, seguidament, subdividir-la en petites parcel·les per ser treballades per una persona.
 
Aquesta tindrà l’arrendament de l’hort durant un temps determinat i serà exclusivament pel seu conreu agrícola. A més, els productes sorgits d’ells seran per a autoconsum, no pas per vendre. Per facilitar la gestió dels horts, hi ha previst la creació d’un reglament per definir el seu ús i el seu funcionament. Actualment, hi ha una seixantena de municipis catalans que han tirat endavant horts comunitaris, entre els quals hi trobem Castell-Platja d’Aro, Palamós i Palafrugell.