Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimecres, 11 de gener de 2017

HOMENATGE A PALLACH

Homenatge al pedagog Josep Pallach, mort avui fa 40 anys, a Esclanyà

Font: Ajuntament de Begur - Dimecres, 11/01/17 
 
Imatge de l'acte d'homenatge realitzat avui, al cementiri d'Esclanyà.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
L’Ajuntament de Begur, la Fundació Josep Pallach i diversos amics han homenatjat avui al migdia al pedagog i polític Josep Pallach, coincidint amb el quarantè aniversari de la seva mort, davant la seva sepultura, al cementiri d’Esclanyà, a Begur. L’alcalde, Joan Loureiro, i Pere Baltà, en nom de la Fundació i els amics, han col·locat uns rams de flors davant la tomba. Seguidament, la comitiva ha anat a veure la vídua, Teresa Juvé, que viu a prop, ja que ella mai no ha volgut anar al cementiri. “Jo porto Pallach al meu cor, diu sempre la vídua”, ha recordat el president de la fundació, Josep Maria Soler.
 
Després de la col·locació de les flors, l’alcalde ha recordat, encara que més com a docent, la figura pedagògica de Pallach, que va tenir la sort de conèixer de petit com a oient a Granollers. “El seu ensenyament ens ha impregnat a tots”, ha ressaltat Loureiro. Per la seva banda, Soler ha llegit una glosa de l’amic i metge de Pallach, Frederic Suñer, en què el qualificava de “familiar i prudent”.
A més, el president de la fundació ha agraït el suport que rep l’entitat de l’Ajuntament de Begur, esperant que “pugui anar a més”. Loureiro li ha replicat que “sempre ens trobaràs”. Actualment, l’Ajuntament ja col·labora amb la Fundació amb el premi Josep Pallach de Narrativa Curta, que enguany arriba a la tercera edició, i amb el projecte Lecxit, que té com a objectiu potenciar la lectura entre els escolars. El programa s’aplica des del 2015 als dos centres educatius del municipi, el Doctor Arruga i l’Olivar Vell.
 
A part de Baltà, que és actualment el president de la Fundació Paco Candel, a l’homenatge d’avui a Pallach, nat a Figueres l’any 1920, hi havia Miquel Reniu, Jaume Rafanell, Rafael Hinojosa, Carles Canet i els regidors begurencs Maite Martín i Martí Aldrich.