Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimarts, 24 de gener del 2017

DECÀLEG PEL PORTA A PORTA

Begur crea un decàleg per facilitar el nou servei de recollida porta a porta

 
Font: Ajuntament de Begur - Dimarts, 24/01/17
 
Cubells preparats per a entregar als veïns afectats pel sistema de recollida porta a porta. (Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur ha creat un decàleg per facilitar a la gent del municipi el nou servei de recollida selectiva de residus porta a porta que es començarà a aplicar a partir del proper mes de febrer. El decàleg, que es pot veure també a la pàgina web: http://portaaporta.begur.cat, complementa les dues xerrades amb els veïns de Begur i Esclanyà, com les que s’han fet amb diversos sectors del municipi al llarg del darrer mes.
 
Des d’aquesta segona quinzena de gener s’ha començat el repartiment dels tres cubells que serveixen per treure els residus, d’acord amb el calendari acordat. “Cal prendre consciència de la necessitat de fer-ho bé, tot i que caldrà un temps d’aprenentatge, pel bé de la comunitat”, ha manifestat l’alcalde, Joan Loureiro, que recorda que aquest nou model ve obligat per la Unió Europea.
 
El decàleg té en compte en què es concreta el nou servei, com funcionarà a través dels cubells, quin és el calendari i a quina zona afecta. En concret, la zona porta a porta afecta el nucli urbà de Begur, Sa Fontansa, Les Arenes, Sa Roda, Son Moles, Residencial Begur, Mas Domingo, Les Argiles, Font Martina i part de Son Rich. A la resta del municipi, la recollida, es farà amb el sistema de 28 grans àrees d’aportació, que també podran usar els residents de la zona porta a porta. A més, s’habilitarà la deixalleria municipal per recepcionar els residus recollits, a excepció dels de rebuig (restes).
 
La recollida porta a porta es farà quatre dies a la setmana. Així, dilluns, hi haurà la recollida de les fraccions de restes i vidre; dimecres, d’orgànica i envasos; dissabte, d’orgànica i paper i cartró, i diumenge, d’orgànica i envasos. Les fraccions hauran d’estar dins uns cubells específics, els quals es poden adquirir gratuïtament a l’àrea de Medi Ambient, al l’Espai Mas d’en Pinc, en fer l’adhesió al servei. Recordem que l'adhesió es podrà fer aportant l’última factura d’aigua. Hi ha tres models de cubells: cubell airejat petit de color marró per facilitar la separació a casa de la matèria orgànica; cubell de 20 litres de color marró i tapa grisa per a la recollida de la matèria orgànica i la fracció resta, i cubell taronja de 40 litres per a la recollida de paper i cartró, envasos i vidre. Des del mes de juny del 2015, l’empresa del servei, Innovia Coptalia, ja està fent la recollida selectiva entre els grans productors.