Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dijous, 26 de gener del 2017

COL·LABORACIÓ AMB LA FUNDACIÓ PALLACH

Begur i la Fundació Pallach, disposats a obrir noves vies de col·laboració en educació i formació

 
Font: Ajuntament de Begur - Dijous, 26/01/17
 
Firma del conveni, ahir, a l'Ajuntament. (Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
L’Ajuntament de Begur i la Fundació Josep Pallach es mostren disposats a obrir noves vies de col·laboració en temes d’educació i formació. Així es va posar de manifest durant la signatura del conveni marc entre les dues entitats que va tenir lloc a l’Ajuntament de Begur, amb una representació del govern, encapçalat per l’alcalde, Joan Loureiro, i de la fundació, amb el seu president, Josep Maria Soler. La representació begurenca també va comptar amb la regidora de Cultura, Ensenyament i Joventut, Maite Martín, i el tècnic de Cultura, Miquel Martín. “Volem deixar les portes obertes a noves accions conjuntes, ja que el tema pedagògic és un dels pilars d’actuació del govern que presideixo”, va manifestar l’alcalde.
El conveni, a més, manté les actuals línies de treball conjunt. Per un costat, el premi Josep Pallach de Narrativa Curta, que enguany arriba a la tercera edició. El premi consta de dues categories: per a alumnes d'ESO (de 12 a 16 anys), amb un premi de 400 euros, i per a alumnes de batxillerat i cicles formatius (fins a 18 anys), amb un premi de 600 euros. El termini per presentar obres acaba aquest proper 31 de gener. Per l’altre, el programa Lecxit, que s’aplica a les dues escoles, la Doctor Arruga i l’Olivar Vell, per segon any. El programa té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora amb la col·laboració dels voluntaris.
Fa un parell de setmanes, les dues entitats ja van coincidir al cementiri d’Esclanyà per homenatjar al pedagog i polític Josep Pallach, coincidint amb el quarantè aniversari de la seva mort, davant la seva sepultura. En aquest homenatge, tant Soler com Loureiro ja van exposar clarament la idea de què la col·laboració actual, que van qualificar ambdós de molt positiva, pugui anar a més.