Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dissabte, 1 d’octubre del 2016

L'ALCALDE DE BEGUR, A COREA DEL SUD

L’alcalde de Begur participa al Comitè Internacional de Coordinació de Cittaslow que es fa a Corea del Sud
 
Font: Ajuntament de Begur - Dissabte, 01/10/16
 
L’alcalde de Begur, Joan Loureiro, com a president de la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida Cittaslow –ciutats tranquil·les- de l’Estat espanyol ha estat convidat a participar a l’assemblea del Comitè Internacional de Coordinació de Cittaslow que es celebra a la ciutat de Jeonju (Corea del Sud) entre el 6 i el 9 d’octubre. Anirà acompanyat d’una delegació estatal, que estarà formada  per l’alcaldessa de Pals, Sílvia Monar; la tercera tinent d’alcalde de Begues, Margarida Camprubí, i el gestor tècnic de l’entitat, Albert Costa.
 
L’assemblea internacional tindrà lloc el dia 8. Durant aquesta trobada es tractaran temes diversos, com són les noves designacions, la nova plataforma web de l’entitat, nous projectes i com millorar i ser més eficaços (activitats, relacions, comunicació...). A més, la delegació estatal aprofitarà l’estada al país asiàtic per visitar i conèixer diversos ajuntaments sud-coreans integrants de Cittaslow. “Volem conèixer de primera mà com es gestionen i poder intercanviar informació”, ha manifestat Loureiro.
 
Cal recordar que una delegació sud-coreana de Cittaslow va visitar Begur el juny passat per conèixer de primera mà el funcionament d’una població de la Xarxa estatal. Entre els integrants de la delegació sud-coreana hi havia l’alcalde de Jeonju i el coordinador de Cittaslow Corea. Una setmana abans ja va venir-hi una delegació xinesa. Ambdues delegacions asiàtiques van visitar Begur aprofitant la seva participació en l’Assemblea Internacional de Cittaslow, que es va fer a Vizela (Portugal).
 
Joan Loureiro amb el president i el secretari general de Cittaslow Internacional, Stefano Pisani i Pier Giorgio Oliveti, respectivament, durant l’Assemblea de Vizela. Foto: Ajuntament de Begur.
 
 
Cittaslow de l’Estat espanyol
 
La Xarxa Cittaslow de l’Estat espanyol, es va començar a gestar l’any 2003 a iniciativa de Palafrugell. Des del primer moment, Palafrugell, Pals i Begur van començar a treballar per adherir-se al moviment juntament amb municipis de l’Estat espanyol que també es van interessar per aquesta filosofia de vida. Finalment,  l’any 2008, els municipis de Mungia, Lekeitio, Rubielos de Mora, Begur i Pals es van certificar oficialment com a municipis Slow, creant-se així l’Associació Cittaslow-Xarxa de Municipis per la qualitat de vida a l’estat espanyol. A part dels esmentats, s’han incorporat també a la xarxa els municipis de Begues, Morella i Balmaseda. Actualment, hi ha una quinzena de municipis estatals interessats de formar part de la Xarxa.
 
El moviment de Cittaslow va iniciar-se a Itàlia l'any 1999 amb l'objectiu de combatre el frenètic ritme de vida actual, apostant per ciutats tranquil·les i de bon viure i contra l'estrès i, en pocs anys, s’ha anat extenent pels 5 continents.
 
La Xarxa Cittaslow Espanya ja té compte a Facebook: Asociación Cittaslow