Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dissabte, 1 d’octubre del 2016

ELS ESCOLARS ENCETEN LA FIRA SOTAIGUA A BEGUR

Els escolars d’Esclanyà enceten la fira Begur Sotaigua amb activitats marineres a sa Tuna
 
Font: Ajuntament de Begur - Dissabte, 01/10/16
 
Els alumnes de l’escola l’Olivar Vell d’Esclanyà van encetar ahir al matí la segona fira de submarinisme Begur Sotaigua amb diverses activitats, totes elles relacionades amb el mar, a la platja de Sa Tuna. 
El Casino, on hi ha l’exposició de la fira, va ser l’escenari, ahir al vespre, de la seva inauguració oficial. A part de membres de les dues entitats organitzadores,  l’Associació Sotaigua i l'Associació de Comerç i Turisme de Begur, també hi van ser presents autoritats locals, encapçalades per l’alcalde, Joan Loureiro.
 
Alumnes de l'Escola Olivar Vell amb la barca del pescador Llorenç Sais.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
Els escolars es van repartir en diferents grups per participar en les activitats programades, com la descoberta de l’entorn marí amb bussos (van poder veure estrelles, pops, llebres de mar o cogombres) i visitar una barca del pescador de Sa Tuna, Llorenç Sais. També van participar en un concurs de dibuix, i un sorteig de vàries ulleres per bussejar. Les activitats destinades als escolars van acabar amb la projecció d’un film al cinema de Begur. Al vespre, després de la inauguració oficial, va tenir lloc una conferència sobre els beneficis de l’aigua de mar, a càrrec de Francisco Sánchez, president de la Fundació Aqua Maris, i, seguidament, una degustació.
 
Alumnes de l'Escola Olivar Vell a Sa Tuna, durant l'Escola de Mar organitzada per la 2ª Fira Sotaigua. (Foto: Ajuntament de Begur)
 
Avui al mati, tenen lloc una sèrie d’activitats per a tots els públics a les diverses cales del municipi: esmorzar de pescador amb tertúlia, batejos de submarinisme o snorkel a ses Negres. I a la tarda, tindrà lloc la part més cultural, amb la projecció de dues pel·lícules, una de les quals està relacionada amb la volta al món del navegant begurenc Quim Carreras, amb el qual després hi haurà un col·loqui. A més, també es presentarà  el premi Recerca Sotaigua.
 
Diumenge, el principal acte programat és una neteja submarina a la reserva marina de ses Negres, amb tres punts diferents d’immersió, amb un màxim de 25 capbussadors.