Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimarts, 13 de setembre de 2016

NOVETATS A LA FESTA MAJOR DE SANTA REPARADA DE BEGUR

Aizkolaris, capgrossos, globus o “humor amarillo”, novetats de la festa major d'aquest cap de setmana.
 
La festa començarà el divendres, dia  16, amb algunes novetats, com el ball de zumba, l’actuació musical amb discjòquei i el ball country, i acabarà el dilluns, 19 de setembre.

Font: Ajuntament de Begur

La festa major de Santa Reparada de Begur, que se celebra aquest proper cap de setmana, presenta un programa farcit de novetats: d’aizkolaris a capgrossos, passant per globus aerostàtic, “humor amarillo”, tir al plat amb làser, trobada d’escúters o ball de gitanes de Martorelles. I sense oblidar els èxits de l’any passat, com van ser el dinar popular o la recuperació de la baixada de carretons. “És un programa festiu pensat en la participació de tots els begurencs, mirant d’aconseguir que s’involucrin i en gaudeixin”, ha explicat el regidor de Festes, Marià Renart, que recorda que hi ha activitats innovadores per a totes les edats i públics.
 
 
Els aizkolaris (que tallen troncs amb una destral) i també aixecadors de pesos faran la demostració el dissabte, entre les 18 i 19 hores, al Parc de l’Arbreda. En aquest mateix indret, entre les 10 i les 12 hores, es podrà pujar, per dos euros, en globus aerostàtic. Però hi ha altres novetats a altres indrets del municipi. Al Mas d’en Pinc tindrà lloc una sèrie de jocs (tir al plat, paint ball amb làser, quads, sumo, cavall mecànic, futbolí humà...) al llarg de tot el matí, de les 9 a les 14 hores. A la plaça Forgas, entre les 10 i 13 hores, hi haurà la primera trobada d’scúters clàssiques, que organitza la nova associació local Scooter Club Begur. I a la plaça de la Vila, a les 19,30 hores, hi haurà l’actuació del Ball de Gitanes de Martorelles.
 
A nivell cultural, a la biblioteca Salvador Raurich, tindrà lloc, a partir de les 17,30 hores, la conferència “El banc d’ADN, l’última esperança dels desapareguts de la Guerra Civil”, a càrrec de Roger Heredia. I seguidament, a les 19 hores, al mateix edific de les Escoles Velles, el lliurament de premis del XXXI concurs d’Arts Plàstiques de Begur. El dissabte també hi haurà fira d’artesania, taller i actuació infantil, sardanes i ball.
 
 
Diumenge, la novetat és la rua de capgrossos de Calonge pels carrers del centre del poble, a partir de les 10 hores. Dues hores més tard, faran el ball a la plaça de la Vila. Però també és novedós el Wipe Out (“Humor amarillo”), que es farà a la tarda, entre les 16,30 i les 19,30 hores, al Parc de l’Arbreda.
Però es tornen a fer dos actes que van tenir molt èxit l’any passat. Per un costat, la recuperació, després de més de 20 anys de no fer-se, de la baixada de carretons, a partir de les 11 hores. Una hora abans, els vehicles restaran exposats a la plaça Forgas. Per l’altre costat, el dinar popular, que va ser una novetat l’any passat i que es repeteix, a partir  de les 14,30 hores, al pati de les Escoles Velles.
 
Diumenge també comptarà amb el tradicional ofici solemne cantat per la coral de Begur, la trobada de puntaires, que arriba a la XVII edició, i la xocolatada popular, obsequi de la fonda Caner, a la plaça de l’Església.
 
La festa major de Santa Reparada de Begur, que sempre es fa el tercer cap de setmana de setembre, tot i que la commemoració és el 8 d'octubre, començarà el divendres amb algunes novetats, com és el ball de zumba, l’actuació musical amb discjòquei i el ball country. El programa festiu es clourà dilluns a la tarda amb una audició de sardanes a plaça de la Vila.