Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 23 de setembre del 2016

LA FIRA DELS INDIANS, TEMA PRINCIPAL DE LA REVISTA 'ES PEDRÍS LLARG'

La Fira d’Indians és el tema principal del nou número, el 123, de la revista Es Pedrís Llarg de Begur
 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 23/09/16
 
Portada del número 123 de la revista 'Es Pedrís Llarg'.
 
La Fira d’Indians de Begur, que es va celebrar el primer cap de setmana de setembre, és el tema principal del nou número de la revista municipal d'informació i cultura del municipi, el 123. A part de la foto principal de la portada, la fira indiana ocupa cinc planes més, amb més de 30 fotografies dels diferents actes programats. Altres temes que es destaquen a la portada són les exposicions artístiques d’estiu, les festes majors i l’entrevista al begurenc Dani Martínez, que recentment ha estat proclamat millor sommelier de Catalunya.
 
La principal festa de Begur és, sens dubte, la Fira d’Indians, que compte amb la implicació de tot el poble. I així es reflexa en el nou número de la revista municipal. Aquesta també parla de les exposicions dels artistes Marc Currià, Ferran Rebollo Pericot i Miquel Vilà. A més de les festes majors de Sant Pere, Esclanyà i Sa Riera. Però també es recorda altres activitats dels darrers mesos, com la Festa de la Verge del Carme, el Festival de Música, l’actuació de la cantant Gisela, el Van Van Market al Mas d’en Pinc o la travessa d’aigües obertes de s’Eixugador a Aiguafreda.
 
Sense oblidar els articles dels diversos col·laboradors. Joan Pi i Ventós parla de la bandera blava de sa Riera; M. Núria Tortras, del voluntariat; Ponç Feliu, de les muntanyes de Begur; Marià Frigola, del músic Gabriel Banat;  Pere Rodríguez, de la fonda Plaja, i Antoni Bonfill, de la darrera obra del grup de teatre local Es Quinze. I com ja va acordar el ple d'aquest nou mandat polític, les quatre forces amb representació municipal tenen veu a la revista en aprovar el reglament d'accés als mitjans públics de comunicació d'àmbit local. Abans, l’alcalde, Joan Loureiro, fa una valoració de la temporada estiuenca.
 
Es Pedrís Llarg, que és la revista d'informació i cultura de Begur i Esclanyà, va ser una iniciativa del Servei Municipal de Català a finals dels anys 80 del segle passat. Després es va incorporar l'Arxiu i actualment la coordinació va a càrrec de l'àrea de Cultura. El primer número, en format de full A4, va sortir l'any 1987 i era tot ell en blanc i negre. Després de 67 números, es va decidir donar-li un format més de revista, amb paper brillant i color a la portada i contraportada. Vint números més tard, es va decidir novament canviar el format, que és el que encara manté.
 
Abans de la revista municipal, només havia existit la revista parroquial Tu y yo, entre els anys 1961 i 1963. En aquesta revista ja hi tenia una columna Josep Carreras, que es deia Es Pedrís Llarg. I ho va voler mantenir a la municipal, però el nom va agradar tant que es va decidir posar-lo a la mateixa revista.