Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


diumenge, 11 de setembre del 2016

LA BAIXADA DE CARRETONS DE BEGUR SE CELEBRARÀ EL PRÒXIM 18 DE SETEMBRE

Font: Diari de Girona (Edició Digital) - Diumenge, 11/09/16 - Redacció
 
La baixada de carretons de Begur, recuperada l'any passat després de més de 20 anys de no fer-se, tornarà a ser un dels principals atractius de la festa major de Santa Reparada i tindrà lloc el diumenge 18 de setembre, a partir de les onze del matí. Així, segons va informar el consistori a través d'un comunicat, els carretons -com ja es va fer l'any passat- restaran exposats i, al mateix temps, podran ser verificats per un jurat a la plaça Forgas, a partir de les deu del matí. El recorregut de la baixada serà el mateix de l'any anterior: carrer de Rosa Puig -a tocar la plaça Forgas-, carrer de la Creu i avinguda Onze de Setembre, a tocar el nucli antic. Es preveu que cada carretó faci dos recorreguts.
 
La recuperació de la baixada de carretons va ser una iniciativa de l'associació 40's Begur i compta amb el patrocini de l'agència immobiliària CasaBegur i la col·laboració de l'Ajuntament. Tots els participants tindran l'àpat pagat al dinar popular de la festa major, que es fa per segon any consecutiu, a partir de quarts de tres de la tarda, al pati de les Escoles Velles, al nucli antic.
 
L'any passat van participar un total de 16 aparells mòbils sense motor de fabricació casolana. Els participants d'aquella edició provenien de Begur, però també de la Bisbal, Palamós, Torroella de Montgrí i Barcelona. El primer premi al millor carretó va ser per a l'equip local Gamusins. També van ser guardonats Galaputs retorn, amb un accèssit al millor carretó; Els Adormits, com el més divertit, i Els Despitatxus, amb un premi especial.