Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 16 de setembre del 2016

EL CARRIL BICI DE LA CIRCUNVAL·LACIÓ, ADJUDICAT

El bicicarril donarà la volta a tot el nucli urbà per la carretera de Circumval·lació, entre l’aparcament del Sot d’en Ferrer i el Parc de l’Arbreda.
S'estudia la possibilitat d'allargar-lo des del Parc de l'Arbreda fins l'escola Dr Arruga, passant pel camp de futbol.

Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 16/09/16


La junta de govern de l’Ajuntament de Begur ha adjudicat el projecte de construcció del carril bici al vial de Circumval·lació de Begur a l'empresa Rubau Tarrés SAU. L'obra, que s'espera que s'executi en un termini de 22 setmanes i també inclou la dotació de serveis al tram del carrer de Sant Antoni fins a l'aparcament del Sot d'en Ferrer, costarà 451.145,26 euros, el pressupost més econòmic dels 13 que es van presentar a concurs.
 
L’alcalde, Joan Loureiro, es va mostrar satisfet de veure com es tira endavant el primer bicicarril del municipi, amb la conseqüència de la millora de la seguretat dels ciclistes i vianants, una de les prioritats que s’ha marcat el nou govern begurenc en aquest mandat. Va recordar que, a més, s’està estudiant la possibilitat de poder-lo allargar des del Parc de l’Arbreda fins a les escoles Doctor Arruga i el pavelló, passant pel costat del camp de futbol i la urbanització de les Arenes.
 
El projecte es divideix en dues actuacions diferenciades, però, al mateix temps, complementàries. Per un costat, el carril bici pròpiament dit, que és la part més important, amb un pressupost d’uns 520.000 euros. El bicicarril donarà la volta a tot el nucli urbà per la carretera de Circumval·lació, entre l’aparcament del Sot d’en Ferrer i el Parc de l’Arbreda, per la banda del costat de les edificacions.
Per l’altre costat, complementant el vial, la dotació de serveis públics al tram que va del carrer Sant Antoni fins al Sot d’en Ferrer. Aquesta fase, amb un cost d’uns 200.000 euros, preveu la millora de diversos serveis, com baixa tensió i aigua, per la qual cosa l’Ajuntament aplicarà als veïns beneficiats de les millores contribucions especials.
 
Algunes obres previstes inicialment, com són els serveis de sanejament i  enllumenat públic, queden fora de les contribucions especials perquè ja existeixen. De la mateixa manera també queda fora de les contribucions el moviment de terres, ja que entra dins del projecte global de construcció d’un carril bici. D’aquesta manera, l’aportació veïnal final ronda els 70.000 euros.