Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimarts, 27 de setembre de 2016

BEGUR APOSTA PER LA RECOLLIDA SELECTIVA PORTA PER PORTA

Begur aposta per la recollida selectiva porta a porta per evitar una puja “brutal” del servei d’escombraries amb l’abocador.

Font: Ajuntament de Begur - Dimarts, 27/09/16

 
Foto: Ajuntament de Begur
Imatge del ple d'aquesta nit, 27/09/16


L’Ajuntament de Begur ha decidit implementar, de cares a l’any vinent, la recollida selectiva domiciliària porta a porta. El nou sistema de recollida, que ja es fa amb els establiments comercials industrials, comportarà un increment de la taxa dels usuaris domèstics, segons ha acordat avui, sense cap vot en contra, el ple municipal en aprovar provisionalment les ordenances fiscals del 2017, de 20 euros anuals, passant dels 180 actuals als 200. L’alcalde, Joan Loureiro, ha justificat aquest canvi de model perquè mantenir l’actual, de portar totes les escombraries a l’abocador com a rebuig,  comportaria una puja  molt més important de la taxa. “Si no ho fem així, i apostem per mantenir l’actual sistema, la puja serà brutal”, ha manifestat l’alcalde, que ha anunciat reunions amb l’oposició i veïns per explicar-ho.
 
L’increment de la taxa de recollida d’escombraries per als usuaris domèstics, de conformitat amb l’estudi econòmic, que cal recordar que és un servei que no pot ser deficitari, es concreta en 5 euros trimestrals. D’aquesta manera, la taxa per habitatge, pis, apartament serà de 200 euros anuals. “L’any vinent es penalitzarà la no recollida selectiva amb l’increment del cànon d’abocament de les escombraries, per la qual cosa és millor canviar el sistema”, ha recordat el mandatari begurenc, que també és conscient que “el futur passa per la recollida selectiva i la sostenibilitat”.
 
El servei de porta a porta es farà als dos nuclis urbans i a Residencial Begur, mentre a la resta d’urbanitzacions, la mesura es farà a través de grans àrees d’aportació selectiva. Actualment, la recollida selectiva a Begur, segons fonts del Consell del Baix Empordà, és del 18 al 25%. “És molt baix”, ha dit l’alcalde, que confia que en el primer any de la nova recollida es pugui arribar al 50%.
 
En general, les ordenances fiscals de Begur de l’any vinent es mantenen congelades. I la prova més clara es pot veure en l’impost de béns immobles (IBI) de naturalesa urbana. En aquest impost, el ple ha decidit dos tipus de gravamen davant el fet si l’Estat espanyol decideix o no actualitzar els valors cadastrals. Si no s’actualitzen, tot queda igual. Si s’actualitzen, i això vol dir a l’alça, Begur aposta per rebaixar el tipus de gravamen del 0,60 al 0,57 per evitar una puja cadastral. “El nostre compromís com a equip de govern és que l’IBI quedi congelat durant tot el mandat”, ha afirmat Loureiro.
 
D’altra banda, s’han incorporat els conceptes d’exhibició de cartells, rètols i pancartes i la utilització del pavelló municipal, el Mas d’en Pinch i el local polivalent d’Esclanyà.